hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A félelem arénája
Washington, Moszkva, Hadera

2002. 10. 27.
Terror után még több terror. Szakértők az indonéziai Bali szigetén történt robbantás után arra figyelmeztettek, hogy új terrorhullámot indíthatnak az al-Kaida-hálózat és szétszórtan működő, de jól szervezett iszlám szövetségesei. (Lesben álló rémek. Hetek, 2002. október 18.) Az előrejelzések nem tévedtek: lapzártánkkor még tartott a moszkvai túszdráma a színházközpontban, ahová csecsen halálosztagosok egy csoportja tört be. Izraelben két nappal korábban egy mázsa robbanóanyaggal megrakott autó rohant bele egy buszba, az utóbbi hónapok legsúlyosabb pusztítását okozva. Washington környékén két-három naponta újra lecsap az orgyilkos rém, aki egyre fenyegetőbb üzeneteket küld a hatóságoknak. "Gyermekeitek sehol semmikor nincsenek biztonságban" – tartalmazta az egyik, amelyben a gyilkos tízmillió dollárt is követelt. Bár a merénylő üzeneteit nem hozzák részleteiben nyilvánosságra, a hatóság kódolt válaszaiból arra lehet következtetni, hogy nem pusztán az erőszak az elkövető vagy elkövetők célja, hanem az általános rettegés előidézése az Egyesült Államok fővárosa környékén. George W. Bush amerikai elnök bejelentette, felhatalmazta a hatóságokat, hogy bármilyen eszközzel fékezzék meg a "könyörtelen gyilkost". A hajszába a légierő felderítő gépei is bekapcsolódtak, lapzártánkig eredmény nélkül. (Cikkeink: "Gyermekeitek sehol, semmikor nincsenek biztonságban";Ismét öltek a professzor emberei )
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!