Kereső toggle

Jó tanácsok náthára

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A náthát vírusok okozzák, amelyek különböző gyulladásos folyamatokat indítanak el a szervezetben. Így alakul ki az orrdugulás, a láz, a fejfájás a betegekben. szerencsére számos korszerű készítmény segít a gyulladások csökkentésében.

 

A legjobb persze, ha már eleve elkerüljük a fertőzést, ami néhány egyszerű óvintézkedéssel akár ki is küszöbölhető. Az egyik legalapvetőbb dolog a rendszeres kézmosás, különösen, amikor hazaérkezünk valahonnan. Ügyeljünk arra is, hogy kezünkkel lehetőleg ne érjünk az orrunkhoz, szánkhoz vagy szemünkhöz, ha idegen helyen vagyunk, és nem volt lehetőségünk kezet mosni. Kerüljük a köhögő, tüsszögő embereket, és lehetőség szerint kevés ideig tartózkodjunk olyan légtérben, ahol központi szellőztető és fűtőberendezés működik. Rendszeres testmozgással és megfelelő mennyiségű alvással csökkenteni tudjuk a stresszt, amely gyengíti az ellenálló képességünket.

Ha mégsem sikerült elkerülni a fertőzést, válasszunk valamilyen modern szert a kezelésre. Legtöbb esetben beszerezhetünk könnyen bevehető tablettát, forró vízben oldódó port vagy akár víz nélkül bevehető, szájban oldódó granulátumot is. Ezek gyakran komplex készítmények, amelyek képesek lejjebb vinni a lázat, csökkenteni a fej- és torokfájdalmat és a gyulladásokat. Ügyeljünk azonban arra, hogy ne vegyünk be egyszerre többféle gyógyszert, nehogy ezáltal káros mértékűre növeljük a hatóanyagok bevitelét.

A téli időszakban fontos a C-vitamin pótlása is. A közhiedelemmel ellentétben azonban nem érdemes túl nagy dózisban fogyasztani, mivel a szervezet csak rövid ideig tárolja, így jelentős része hasznosulás nélkül távozhat. Szerencsére ma már léteznek olyan készítmények, amelyek speciális időszemcse-technológiával készülnek, lehetővé téve a vitamin akár 12 órán át tartó folyamatos utánpótlását. Az ilyen kis tabletta vagy kapszula egyfajta intelligens C-vitamin-adagolórendszer, amelyből nyújtottan, ütemezetten szabadul fel a hatóanyag, így a biohasznosulás igen magas lehet. (A cikk termékmegjelenítést tartalmaz.)

Olvasson tovább: