hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Joghurt, a hasznos

2018. 02. 22.
Mire jó azon kívül, hogy bekebelezzük, ha ránk tör az éhség? Tudjunk meg többet a joghurt többi arcáról is!

 

Ha azt szeretnénk, hogy a joghurt, amit felhasználunk, egészséges legyen, az első és legfontosabb, hogy natúr terméket válasszunk, amelyen fel van tüntetve, hogy élőflórás vagy probiotikus. (A többi terméknek sajnos vajmi kevés köze van az egészségeshez…) Az élőflórás joghurtban bizonyos jótékony hatású baktériumok találhatók, míg a probiotikus joghurtok probiotikummal is be vannak oltva (ezek lényegében az emberi bélrendszerben is fellelhető „jó” baktériumok). Ezek hosszú távon segítik a vitaminok felszívódását és csökkentik a rák kialakulásának esélyeit. Egy jóféle joghurt 1 grammjában 10 millió baktérium és több jótékony hatású mikroorganizmus is megtalálható.

Érdemes megnézni a megvásárolandó termék lejárati dátumát, mert ha az időpont igen távoli, az nem sok jót árul el a termékről. Ezek szerint ugyan­is utólagos hőkezeléssel tartósították, viszont így el is pusztították benne a számunkra oly hasznos „bacikat”. (Ha hűtés nélkül tárolva a fedőfólia nem kezd el púposodni, a vásárolt termék több adalékanyagot tartalmaz, mint élőflórát.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!