hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A slágerlistán első hely a tej?

2018. 02. 15.
A retró reklámszlogen már a múlté, itt az ideje újratölteni. Szó szerint. Ugyanis a magyarok körében végzett vizsgálat eredményei alapján a tej népszerűsége már nem a régi.

A kutatási adatok alapján a lakosság 84 százaléka fogyaszt tejből vagy ebből készült termékből kevesebbet az ajánlottnál – derült ki a TÉT (Táplálkozás, Életmód és Testmozgás) Platform Egyesület által szervezett, a táplálkozástudományban jártas szakemberek bevonásával tartott sajtótájékoztatón.

A 84 százalék persze egy átlagolt szám, van korcsoportos eltérés, nagy dicséretet érdemelnek a 18-34 év közötti férfiak és a 65 év feletti hölgyek: ők az átlagosnál több tejet fogyasztanak. Akiknek viszont nagyon kell igyekezni, azok a 35-64 év közötti férfiak, mivel a legkevesebbel is beérik.

Hétköznapokra kivetítve a tejfogyasztás fél liter kellene, hogy legyen átlagban, tej vagy tejtermék formájában, ehhez képest a napi fogyasztásunk 2014-es adatokat figyelembe véve 246 gramm. 2009-ben 259 gramm volt, ami csökkenő trendet mutat. Tavalyi adatok alapján a 1,5 százalékos UHT tejeknél kétszámjegyű forgalomcsökkenéssel is találkoztak a gyártók – áll a sajtóközleményben. A tejtermékek közül ki kell emelni a savanyítottakat, a magyarok 62 százaléka ugyanis nem fogyaszt belőlük.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!