hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Láss, ne csak nézz!

2017. 11. 20.
A magyarok körében a lakosság 58 százaléka valamilyen látásjavító eszköz viselésére szorul. Ez az arány a nők esetében kicsivel magasabb ugyan, mint a férfiaknál, de ettől függetlenül a lényeg változatlan: minden második embernek választania kell, hogy szemüveget vagy kontaktlencsét óhajt viselni.

Ebben a kérdésben fontos leszögezni, hogy nincs abszolút helyes döntés: inkább a személyes preferenciák nyomnak a latban, ugyanis objektív mércével nézve mindkettő csupán egy lehetőség. (Ami viszont minden második ember életében minimum egyszer felmerül.)

A sokak által jól ismert, klasszikus szemüveget valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, viszont annyira megszoktuk, hogy lépten-nyomon találkozunk vele – esetleg mi magunk hordunk egyet –, hogy nem értjük, miben segíthet, vagy akár hátráltathat minket.

Jó hír, hogy szemüvegen keresztül nem kapunk el fertőzéseket, de kisebb panaszokat okozhat, mégpedig az orrnyereg tájékán. Egész napos viselés után meg is maradhat a nyoma, aki pedig rendszeresen kisminkeli magát, ne számítson tiszta keretre! Sokszor a lencséket is törölgetni kell, ehhez pedig speciális tisztító sprayt és bőrkendőt érdemes használni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!