Kereső toggle

Több ezer embernek segített a HISZ

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Több ezer embert értek el a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának karácsonyi akciói. A HISZ aktivistái az év utolsó napjaiban az ország számos városában, Budapesten pedig több kerületben meleg étellel, valamint tartós élelmiszercsomagok szétosztásával igyekeztek szebbé tenni a nélkülöző családok számára az ünnepeket.

Közvetlenül az ünnepek előtti napokon, de még december 24-én is számos helyen ételt osztott a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata. A rászoruló családokat Budapesten a X., a VII. és a VIII. kerületben is élelmiszercsomagokkal, meleg étellel és téli ruhával várták a szolgálat önkéntesei. A jótékonysági akciók alapját a Jótevő 2017 adományozási program biztosította, vagyis a decemberi gyűjtésből befolyó adományok hamar elkerültek a rászoruló családokhoz. A budapesti kampánnyal együtt más települések mellett Hatvan, Ózd, Békéscsaba, Miskolc, Salgótarján körzetébe is vitték a támogatást.

„Évről évre tapasztaljuk, milyen óriási igény mutatkozik a Szeretetszolgálat munkájára. A magyar társadalom széles rétegei élnek egyik napról a másikra, amit főként télvíz idején, és különösen a kisgyerekes családok esetén borzalmas látni. Olyan családokról beszélünk, ahol nem az a kérdés, hogy mi lesz a karácsonyfa alatt, hanem az: lesz-e egyáltalán ebéd az ünnepi asztalon” – mutatta be az adományosztás hátterét a Hetek számára a HISZ elnöke, Kovács Sándor.

A Szeretetszolgálat aktivistái olyan tartósélelmiszer-csomagokat állítottak össze, melybe rizs, hagyma, olaj, burgonya mellett liszt és különböző konzervek is kerültek. December 24-én délelőtt a VIII. kerületben 250 család számára adták át ezeket a csomagokat – itt a tartós élelmiszerek mellett gulyáságyúval is készültek a HISZ-esek, melyből összesen 500 adag forró levest osztottak szét. Itt Gera Zoltán válogatott labdarúgó és Bayer Friderika is csatlakoztak a Szeretetszolgálat önkénteseihez.

A X. és a VII. kerületben pedig további mintegy 250-300 család számára szerveztek ruha- és élelmiszerosztást az aktivisták a karácsonyt megelőző napokban.

A Nyíregyháza-Orosi Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának önkéntesei Szabolcs-Szatmár-Bereg megye négy településén: Kéken, Ramocsaházán, Vaján és Nyíregyháza-Nagyszálláson segítettek az ünnepek előtt a rászorulókon. A családoknak itt is tartós élelmiszereket adtak, emellett a kisgyerekes otthonokba – meglepetésként – megtömött karácsonyi ajándékcsomagot vittek a helyi aktivisták.

A HISZ váci csoportja több családnak étel mellett tűzifát is vitt. „Több olyan családdal vettük fel a kapcsolatot, akik valóban nehéz körülmények között élnek. A célunk az volt, hogy segítséget tudjunk biztosítani a számukra a téli krízisidőszakban. Az ünnepeket megelőző másfél hétben családonként 4 mázsa tűzifát, valamint többfajta tartós élelmiszercsomagot juttattunk el az érintettekhez” – mutatta be az akciót Moravcsik Attila.

A HISZ miskolci szervezete pedig több, mint 100 adag meleg ételt és több tucatnyi élelmiszercsomagot osztott ki a karácsonyt megelőző napon Encsen.

„A sorban állók között nemcsak felnőttek, hanem gyerekek is voltak, akiket ezen a napon egy tál meleg ételhez juttatott a Szeretetszolgálat. Az itt élő nélkülöző családok hálásan köszönték meg munkájukat. Többen elmondták: ilyen akciót eddig csak a televízió híradásaiban láttak, pedig az itt élőknek is elkél a segítség” – mondta lapunknak Orosz Éva a HISZ miskolci szervezetének vezetője.

 

Jótevőkre 2017-ben is szükség lesz

A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata az új évben is folytatja a Jótevő programját. Ennek kiemelt célja, hogy a tanítási szünetekben se éhezzenek azok a kisgyermekek, akik számára a napi étkezés elsősorban az iskolák, óvodák, bölcsődék révén biztosított.
Ezúton is szeretnénk felkérni minden régi és leendő támogatónkat, partnerünket e nemes ügy elősegítésére, és arra kérjük őket: támogassák a Jótevő 2017 programunkat az alábbi elkülönített bankszámlára való befizetéssel: 12072507-01431114-00300006
Adományaikat a kisgyermekek és családjuk nevében hálás szívvel köszönjük!

Olvasson tovább: