hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Aranytojás, ezüstkolloid, fabatka

2016. 08. 14.
Gyógyítja az AIDS-et, erősíti a csontokat, az örök élet elixírje, csak a gyógyszermaffia titkolja előlünk. Az ezüstkolloidok gyártói puszta jóindulatból csinálnak 3000-szeres hasznot hígított ezüstből. Mire jók az ezüstkolloidok, van-e bármiféle haszna az ezüstnek a gyógyászatban? Meleg Sándor, az Alimento Blog szerzője válaszol.

Mi pontosan az ezüstkolloid?

– Ezüstkolloidról beszélünk, amikor vizes közegben apró, jellemzően 10-100 nm közötti ezüstszemcsék találhatók. Az ezüstkolloid-oldatok többsége 10-50 ppm töménységű kiszerelésben van forgalomban, a 20 ppm koncentrációt úgy lehet elképzelni, mintha egy kockacukrot 150 liter vízben oldanánk fel. Ez rendkívül alacsony bevitelt jelent, főleg hogy a gyártók által javasolt napi adag mindössze néhány milliliter. Azt, hogy pontosan melyik termék mit és mennyit tartalmaz, nem lehet tudni: előfordulhat, hogy valóban tiszta ezüst van az oldatban, de nem lepődnék meg, ha valamilyen szerves vagy szervetlen (ezüst-acetát vagy ezüst-nitrát) kötésben szereplő ezüst kerülne némelyik üvegcsébe.

A helyzet ugyanis az, hogy a gyártó gyakorlatilag azt tesz az üvegbe, amit csak akar, senki sem ellenőrzi.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!