hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ott segítenek, ahol a legnagyobb szükség van rá
Élelmiszerláncokkal fogott össze a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány és a HISZ

2016. 04. 01.
A halmozottan hátrányos helyzetű településeken élő, 3 év alatti gyerekeket nevelő családok számára nyújt segítséget a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány új programja. Az alapítvány nagy élelmiszerláncokkal fogott össze, hogy a 47, leghátrányosabb helyzetű kistérségben élelmiszercsomagokkal segítse azokat a családokat, ahol valamilyen problémából fakadóan a gyerekek nem tudnak élni az egyébként törvény által számára is biztosított ingyenes ellátás lehetőségével. Az adományok kiosztását országszerte a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata végzi.

Március 23-án került sor az első élelmiszercsomag-osztásra Hevesen a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány, a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ) és 6 nagy élelmiszer-áruházlánc jóvoltából. A program ötletgazdája, Hegedüs Zsuzsa 2008 óta foglalkozik a gyermekszegénység és gyermekéhezés gondjával. 2010-től fut az a program, amelynek keretein belül szintén HISZ-szel együtt rászorulóknak adományoznak vetőmagokat, állatokat, gyümölcsfákat, hogy a családok az élelmiszer-ellátás terén önellátóvá tudjanak válni. Az új program célja, hogy olyan gyermekeket juttassanak alapélelmiszerekhez, akik valamilyen módon az ellátó rendszeren kívül maradnak.

„Több mint 11 ezer kisgyerekről van szó, olyanokról, akik bár a legrosszabb helyzetű családokban élnek, mégsem kapják meg a törvény által biztosítandó egész napi ellátást” – áll a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány közleményében, ami a szervezet új gyermekélelmezési programját ismerteti. A tájékoztató alapján a kisgyerekek törvényben biztosított ellátása ott sérül, ahol az önkormányzatoknak nem rendelkeznek kellő anyagi forrásokkal bölcsődék üzemeltetéséhez. Így pontosan a legszegényebb régiókban jellemző, hogy a 3 év alatti gyerekek élelmezése gondot jelenthet a családoknak.

„A tartós megoldások megvalósításához néhány hónapra van szükség, ezért 2015 decemberében azzal a kéréssel fordultam a Magyarországon működő élelmiszerláncok vezetőihez, hogy ebben az átmeneti időszakban segítsenek azonnali segítséget nyújtani az érintett családoknak. Kérésem igen pozitív és egyöntetű támogatást kapott az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Penny, a Spar, a Tesco élelmiszerláncoktól, akik 5-5 millió forint erejéig magukra vállalták a kiosztandó csomagok finanszírozását” – fogalmazott Hegedüs Zsuzsa.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!