hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tenisz klasszikusok
Csak nekünk, magyaroknak

2015. 12. 03.
Van Grand Slam-bajnokság, vannak ATP 1000-es, ATP 500-as, ATP 250-es tornák – ahol sajnos mi még a sor végére sem állhatunk be. Az okok külön írást igényelnének. Van azonban Taróczy Balázsunk, és ezért van Tennis Classics  immár nyolcadszor! A szereposztás változik, de a színvonal tartósan magas. Lassan már az számít jó teniszezőnek, aki a Tennis Classicsra meghívást kap. Parádés volt az ez évi játékosmezőny is. A 2014-es US Open-bajnok Marin Cilic és a világranglistán kilencedik Richard Gasquet igazolta ezt.

Míg az OTP vezér Csányi Sándornak problémát jelent, miként tölthetné meg jobban a labdarúgó stadionokat, láthattuk, hogy egy jó tenisztalálkozónál ez nem okozhat nehézséget. A miértre a válasz: a minőség. Taróczy Balázs nemcsak kiváló teniszjátékos, hanem kiváló szervező és naprakész, hogy mindig változatos és új programokkal elégítse ki a minőségi teniszt szeretők várakozását.

A tenisz egyéni játék, de megfűszerezve csapatversennyel még izgalmasabbá lehet tenni. A versenyigazgató a két sztárjátékoshoz, Cilic-hez és Gasquet-hoz csapatot épített. Az előbbihez mestere, a korábbi wimbledoni bajnok horvát Ivanisevic, a 2014-es wimbledoni páros döntős Babos Timi és az 1985-ös wimbledoni páros bajnok Günthardt–Taróczy tartozott. A francia Gasquet csapatában az 1987-es egyéni wimbledoni bajnok ausztrál Pat Cash, a francia–horvát Kristina Mladenovic (aki Babos párjaként volt tavaly döntős) szerepelt és az ausztrál John Fitzgerald, aki Cash párjaként volt a döntő résztvevője 1985-ben. Pikáns találkozókra kerülhetett sor. Elsősorban az 1985-ös wimbledoni páros döntő visszavágójára gondolhatunk, melyre 30 évet kellett várni az ausztrál párosnak. Ráadásul a páros társak Babos és Mladenovic (aki volt már 27. is a ranglistán) ritkán játszanak egymással „élesben”, és napjaink két teniszcsillaga a francia Gasquet és a horvát Cilic mérkőzése is igazi csemegét ígért.

Nem szóltam még Goran Ivanisevic-ről, aki Pat Cash-sel játszotta az első ta­lálkozót. Ő az egyetlen, aki white carddal (meghívottként) nyert wimbledoni trófeát (2001-ben). Hosszú időn keresztül övé volt az adogatás sebességvilágcsúcsa is. Nos, az elmúlt másfél évtized alatt ez az adottsága nem kopott sokat. Szegény ausztrál gyakran kímélte az ütő húrjait adogatás fogadásakor, merthogy az nem találkozott a labdával. A horvát játékban van, rendre nyeri a masters versenyeket. A 6:2-es veresége után az ausztrál csak annyit mondott, hogy: „mire bemelegedtem volna, már el is fáradtam”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!