hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Wimbledon, 129-edszer
A tenisz legnagyobb ünnepe

2015. 07. 16.
A tenisz a XV. században Franciaországban született, ahol még kézzel ütötték a labdát. Négyszáz évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy 1877. július 9. és 18. között megrendezzék az első teniszbajnokságot, 22 indulóval. A helyszín az angliai Wimbledon volt. Most, 138 évvel később a 129. wimbledoni nemzetközi teniszbajnokságra kerül sor.

A 128-as főtáblákra száznyolcan a világranglisták alapján, nyolcan a 64-es selejtezőből, míg tizenketten meghívás alapján kerültek fel.  Az egyéni győztes 900 milliónyi forintnak megfelelő fonttal lehet gazdagabb, de az első forduló vesztese is hazavihet 14 millió forint értékű angol fontot. 

Kalandok mezeje

Kevés esemény van a nagyvilágon, amelyre belépőhöz jutni összetettebb feladat, mint Wimbledonban. Pár hét múlva megkezdik a 2016-os bajnokságra a jegyek értékesítését, és csupán néhány hétig fog tartani, mivel azok rövid időn belül gazdára lelnek. Kiskapuk a jegyhez jutás kérdésében itt nem léteznek. Egyetlen lehetőség az egynapos, úgynevezett grounds pass („sétálójegy”) beszerzésére egy különleges sorban állás után adódik.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!