Kereső toggle

Pihenjen a Kastélyhotel Sasvár Resortban!

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Kedves Hetek Olvasók!

Engedjék meg, hogy pár sorban bemutassuk Önöknek Kastélyunkat.

A honfoglalás tájékán a Kápolnától Parádsasvárig terjedő földterület az Aba nemzetségből származó Debrői családé volt. Sok nemesi család, köztük a Rákócziak, Orczyk és Grassalkovichok is éltek hosszabb-rövidebb ideig a birtokon. A Károlyi család tulajdonába a Debrői-birtok 1846-ban került. Károlyi György 1876-tól 1882-ig Ybl Miklóssal terveztette és építtette meg a kastélyszállót. Károlyi György egyébként az épületet feleségének, Zichy Karolinnak szánta, aki 1903-ig élt a kastélyhotelben, aminek ő adta a Sasvár nevet. Károlyi György után unokája, Károlyi Mihály lett az uradalom tulajdonosa. Felesége, Andrássy Katinka – a vörös grófnő – kedvelte a vidéki életformát. Akkoriban a kastélyt a „Duzzogó” jelzővel illették, mert a legendák szerint a grófnő mindig ide bújt el, ha összeveszett a férjével. A Tanácsköztársaság után az állam eltulajdonította a birtokot a Károlyiaktól, akik csak a második világháború végén kapták vissza két évre egykori

birodalmukat. A szocializmus idején gyermeküdültetésre használták. Az elmúlt évtizedben ismét magántulajdonba került. 1996-ban vásárolták meg az épületet, és a körülötte levő parkot, amely a felújítás után, 1998 decemberétől áll nyitva az igényes utazók számára.

A vendégek három épületszárny közül választhatnak, amelyeket föld alatti folyosó is összeköt. A Renaissance szárny a három szárny közül a legexkluzívabb, mely elegáns lakosztályaival a legkülönlegesebb igényeket is kielégíti. A négyszintes toronyrészben található a Monarchia terem, a Millennium terem, a Sala Terrena szalon, a Károlyi szalon, az Ybl szalon, a Geraldine szalon és a Bellevue kilátó. Az épület berendezési tárgyai dióbarna árnyalatúak, és a szárny nevéhez méltó eleganciát tükrözik.

Az épületrész biedermeier és empire stílusú bútorokkal van berendezve. A Rendez-vouse nyolc szobája a nászutasok és a szerelmes utazók számára nyújthat maradandó emléket.

A Romantique szárnyban pedig családok, rendezvények, tréningek résztvevői számára nyújtunk ideális pihenést.

Kastélyunk étterme országos hírű konyhával rendelkezik. Nagy Attila kétszeres Gault&

Millaut első helyezésű séfünk remekeit, a magyar, az olasz és a francia konyha elemeit feldolgozva, minden étkezés alkalmával megismerhetik Vendégeink. A kikapcsolódást ingyenesen használható bowling, biliárd, wellness teszi teljessé. Nyári időszakban kültéri medence, tenisz-, röplabda- és kosárlabdapálya áll vendégeink rendelkezésére. 

Várjuk szeretettel Önöket Kastélyunkban!

Szélessy András, Hotel Manager

 

Kastélyhotel Sasvár Resort
3242 Parádsasvár, Kossuth u. 1.
www.khs.hu, info@khs.hu
+36(36)444-444

Olvasson tovább: