hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gasztrotúra a Várban

2014. 12. 13.
Budapest idegenforgalmát jelentősen felélénkítették a legújabb városépítészeti restaurálások, melynek részeként felújították a Budai Várat is az egyre több magyar vendég örömére. Mi több, négy étteremmel és két szezonális terasszal egy egész gasztronegyed alakult ki a Vár északi részén, ahol ráadásként minden vendég ingyen parkol, amennyiben a négy étterem valamelyikében fogyaszt.

Többek véleménye szerint koncentráltan ennyi jó hely talán nincs is a fővárosban, ugyanis a négy különleges étterem négy különböző konyhával bír. A csoporton belüli legpatinásabb étterem a 13. századi épületben egy csodás kerttel a Pierrot: 1982-ben nyitott és mára egy lezseren elegáns, kifinomult, barátságos hely lett. A monarchia magas szintű konyháját kóstolhatjuk itt meg és karakteres magyar borokat fogyaszthatunk.

A 21 Magyar Vendéglőt 2008-ban nyitotta Zsidai Roy, ekkor kezdett aktívan tevékenykedni a szülei által indított családi vállalkozásban. Modern és mégis békebeli magyar konyhát álmodtak meg ezzel: az eredeti hagyományos ízt megőrizve, ételeik mégis könnyebbek a régimódi magyar ennivalóknál. Szintén a legjobb alapanyagokból dolgoznak itt, és a legújabb technológiákat, eljárásokat alkalmazzák. Gyakran változó borlapukon kizárólag magyar borokat tartanak, melyek között több a korlátozott tétel.

A Zsidai családot felkérték a több száz éves Pest-Buda Vendéglő üzemeltetésére is, ezzel egy olyan éttermet hoztak létre 2011-ben, ami a „nagymama házias konyhája” típusú kisvendéglőnek felel meg. Itt egy letisztult, egyszerű és házias magyar konyha vár: például pörkölttel, házi tokajis sült kolbásszal, kemencés kenyérlángossal és karakteres magyar borokkal.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!