Kereső toggle

Táljainkban tájaink

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

„Ezt töltsd, kérlek, te tekercseld, ezt cikcakkosan, azt hullámosan vágd, egy kanál saláta, a tetejére pedig mehet egy kis erőspista” – mondja anyu, és ha a dolgos kezek szorgosan járnak, no meg idő és alapanyag is kellő mennyiségben áll rendelkezésre, egész jó móka ez a hidegtálkészítés. Azonban tudjuk, hogy e három alapvető kellék ritkán van komoly logisztikai szervezés nélkül egy helyen. De nem úgy a Hidegtálkirálynál! Ugyanis ez a vállalkozás hivatásának tekinti, hogy a családi, céges és egyéb események ilyesfajta terheit levegye a vendéglátók válláról azáltal, hogy a hidegtálat a legnagyobb gonddal időre elkészíti helyettük.

A Hidegtálkirály szeptember elsejétől megújult, könnyen áttekinthető honlappal (hidegtalkiraly.hu) várja meglévő és leendő ügyfeleit, akik ezentúl a helyszíni fizetés mellett interneten keresztül is rendezhetik számlájukat. A képek pedig minden tekintetben magukért beszélnek. Gazdagon megrakott, kreatívan díszített tálak, étvágygerjesztő saláták. És ha a friss, jól összeválogatott alapanyag nem volna elegendő, a Hidegtálkirály weborvossal, diétás tálakkal is segíti az érdeklődőket egészségük megőrzésében, azon vendégeikről sem felejtkezve meg, akik laktóz- vagy gluténérzékenységgel küzdenek. Vegetáriánus és alakjukra különösen ügyelő megrendelőiknek is külön tálakkal, salátákkal kedveskednek. Ilyen például a svédgomba- vagy a mexikói káposztasaláta, de ha kicsit pikánsabb ízekre vágyunk, választhatunk tökmagolajos kecskesajtsalátát is. Hidegkonyhájukban természetesen az olyan alapvetőnek számító salátákat, hidegtál-válogatásokat is megtalálhatjuk, mint a franciasaláta, görög saláta, vagy a marhanyelv-hidegtál. 

A mese hidegtál az eddigieknél még valamivel többet is tud: megkedveltetni magát a kisgyerkőcökkel. A megelevenedő tojások és életre kelt saláták garantáltan megragadják a legkisebbek fantáziáját is.

Az előkelőbb fogadásokhoz halféléket tartalmazó összeállításait ajánlja a cég, melyek kitűnő kísérői egy-egy fontosabb megbeszélésnek, értekezletnek: pisztráng, hering, tonhal, vad lazac, kaviár, surimi.

Táljaikban hazai tájaink is megelevenednek, hiszen a Tekergő betyár, a Csibész csirke vagy a Csuda-csoda olyan feltéteket tartalmaznak, mint a vörösáfonyás fetával töltött csirkemellrolád, a csirkemájjal töltött sajttekercs vagy a fokhagymával-szalonnával tűzdelt sertéssült.

A személyes, családi alkalmak mellett több száz fős rendezvények, évzáró céges vacsorák vagy az esküvői étkezések lebonyolítását is örömmel vállalják. Rendelést az év bármely napján reggel 8 órától este 6 óráig fogadnak.

Olvasson tovább: