Kereső toggle

Álomból valóság

Esküvő, ahogy te szeretnéd

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Idén 10. alkalommal került megrendezésre az egyik legnagyobb hazai Esküvői Kiállítás a Papp László Budapest Sportarénában az elmúlt hétvégén. A kiállítás egyik célja az volt, hogy a szakma elitje, képviselői számára az általuk nyújtott szolgáltatásokkal, tevékenységeikkel olyan fórumot biztosítsanak a házasulandó pároknak és hozzátartozóiknak, ahol felmérhetik a kínálatot, valamint megismerkedhetnek az év legújabb trendjeivel, tájékozódhatnak az árakról, újdonságokról.

A szervezőknek nem titkolt szándékuk volt, hogy átfogó képet adjanak a hazai piac nyújtotta lehetőségekről, hogy a családi események és alkalmak nagyobb hangsúlyt és megfelelő méltóságot kapjanak a mindennapjainkban. A kiállításon bőséges volt a választék, közel 400 kiállító közül válogathattak 8000 négyzetméteren a családi eseményre készülődők. A kiállítás programjaként hallhattunk az Újhullám Design képviselőjétől a legújabb frizura- és sminkdivatról, ízelítőt láthattunk a Bonjour Szalon legújabb menyasszonyi ruháiból, és a kitartóbbak meghallgathatták Szemere Bálint házassági tanácsadással kapcsolatos tájékoztatását. A nap folyamán különböző esküvői zenekarok,  DJ-k mutatták be a változatos zenei stílusban a repertoárjukat az odalátogatóknak.

Letisztult vonal

Esküvői ruháknál általában határozott elképzeléssel érkeznek a menyasszonyok. A csipkével díszített, abroncs nélküli, leegyszerűsített ruhák egy színes övvel vagy berakással a derék-  vagy csípőtájékon a legkedveltebbek. Az arák a letisztult, egyszerű organzából készült ruhákat preferálják, amin sem kő, sem díszítés nem található. A 2014-es esküvői ruha színdivat még mindig az ekrü – minél egyszerűbb, és minél elegánsabb kivitelben. Fejdíszítésnél divatban maradt a nagy fátyol, de szeretik újabban fejoldaldíszként egy óriási színes magnóliával díszíteni a menyasszonyt, illetve újra divatba jött az ötvenes években használt, Grace Kelly által sokat hordott, az arcba benyúló, kis archálóval tűzdelt fejdísz, mely stílust a Justin Alexander menyasszonyi ruhák képviselete szolgáltatja Magyarországon. A színes övekkel készült ruhákhoz a Rainbow Club által festhető, 64 féle színárnyalatban választható cipők a legkedveltebbek a fiatalabb menyasszonyok körében.

Fonotthaj-variációk a végtelenségig

Frizura tekintetében minden menyasszony a legszebb, legtökéletesebb szeretne lenni ezen a napon. Leginkább az igényüknek megfelelően: a kellemes, lazább volumenű frizurák jöhetnek számításba. Hosszabb hajnál kihagyhatatlan a tartós fonással díszített hajkompozíció, illetve a különleges fonott konty – ezek jellemzőek ebben az évben. A rövid hajat viselő arák általában e jeles eseményre póthajat igényelnek, amit különböző kiegészítőkkel, nagyon különleges csatokkal, fátylakkal lehet kombinálni. Mindenképp tanácsos a menyasszonyoknak a frizurakészítés előtt hajpakolásnak, hajápolásnak alávetni magukat, mert a jól ápolt hajból lehet a legjobb, tartósabb frizurákat elkészíteni. Frizura után jöhet a smink.

Csak természetesen

A 2014-es év a menyasszonyi sminkek számára a végletek éve lesz. Egyaránt divat lesz az intenzívebb, füstös szem és a szinte láthatatlan natúr smink. A természetes, egyszerűbb, klasszikus színvilág a legkedveltebb, ami nem stílus- és korfüggő, mert mindenki a természetes szépségét szeretné kiemelni. A sminket mindig a személyiséghez érdemes igazítani. A 3D szempillát igénylik még sokan, mivel a szem kapja a legnagyobb szerepet, illetve a barack, rózsaszín, fehér, tavaszi, üde szemhéjfesték a trendi.

A folyadéktaszító ingtől a színjátszós kagylóhéj mandzsettáig a férfiak ruházata tekintetében az idén a klasszikus színek dominálnak, a sötétkék váltja ki a feketét, és a szürkének nagyon sok árnyalata, a világostól egészen a szénszürkéig nagyon divatos. Az alkalmi viseletben nagyon népszerű idén a zsakett és a szmoking. A vőlegények kétféle stílust preferálnak az esküvőknél: vannak, akik a csinosabb, lazább, sportosabb eleganciát képviselik, de vannak a klasszikusabb stílust igénylők, amit az esküvő után is tudnak viselni. A selyemmel kevert gyapjúszövetű öltönyök, melyeknek nagyon szép fényük van, különösen napsütésben nyújtanak elegánsabb összhatást. A kiállításon találkozhattunk 100 százalékos pamutból készült folyadéktaszító inggel is, amire ha netán ráömölne is valami, lepereg az ingről, mintha az egy kemény, bevehetetlen vár lenne (bővebben: foltmentesing.hu). A legkedveltebb kiegészítők között szerepel a selyem nyakkendő többféle választéka, a legújabb trendi a gyöngyház berakású mandzsettagomb, mely a shell kagyló belső héjából készül. Kétfajta létezik belőle: az ausztrál, hófehér színű színjátszós és a tahiti, mely egy kicsit szürkés árnyalatot ad.

Tanyacsárdától Las Vegasig

A helyszín kiválasztásánál fontos figyelembe venni a vendégek számát, melyet össze kell vetnünk az általunk kiválasztott helyszínnel, amely pedig meghatározhatja a menyegző atmoszféráját. De extrémebb helyszínek között is válogathatnak a párok. Tervezhetnek esküvőt tenger alatt, természetben, Jégkirálynő díszletei között, és akár a fellegekben is. Külföldön is házasodhatnak, Las Vegastól az egzotikus szigetekig, ahol a helyszínek közül legkedveltebbek Kuba és Mauritius. Itthon nagyon sok kastély, kúria, hotel, tanyacsárda várja a házasulandókat. Budapest egyetlen működő, lapátkerekes hajóját, a Gróf Széchenyi Rendezvényhajót és annak Lánc-híd termét sem hagyhatják ki a dunai vizet és nagypolgári életet kedvelők. A Bambusbár kedvelői, akár egy medencés kerti parti esküvőt is megtarthatnak.

Ami pedig az esküvői menüket illeti: a fővárosiakhoz képest a vidéki árak jóval olcsóbb kategóriában mozognak.

Mese vagy valóság?

A dekoráció, az asztali teríték 2014-es divatszíne az erőteljes pink rózsaszín-fehérrel kombinálva – a mesevilágot felidéző színekkel tarkítva. Ezen kívül még a menta és az erőteljes színvilág lesz a jellemző. Az igény ennek ellenére a klasszikus arany, krém és barna árnyalatai. Téli hónapokban a kék ezüsttel kombinálva a párok által leginkább választott rideg színek. Szeretik a strasszos csatokat, csilli-villi díszítéseket a székeken, magas, hosszú vázákat az asztalokon. A hagyományos konferenciaszékek helyett most újra divatba jönnek az amerikai fehér fa székek. A gumis spandex anyagból készült székszoknya a legújabb dizájn, színes tüllel átkötve. Vacsora után, de még az esküvői torta előtt egy újabb különlegességgel kedveskedhetnek az ifjú párok a vendégseregnek, ugyanis ki ne szeretné pálmafáról eszegetni a finomabbnál finomabb gyümölcsöket egy kellemes társasági beszélgetés közben? A gyümölcspálma-kompozíció szemet gyönyörködtető látványt nyújt, és még dekorációnak sem mellékes. 

Extra egzotikus szigeti hangulat

Az esküvői torták a legegyszerűbbtől a legkülönlegesebb óriástortákig választhatók. Az idei Esküvő Kiállításon kóstolhatott is a jó nép ki sósat, ki édeset. A gyerekekről se feledkezzünk el: a fagyis tricikli a gyerekek kedvence is, esküvőnk különleges része lehet egy kellemes nyári estén. Extra különlegességként kérhetünk lufipostát, tűzijátékot, lézer show-t, galamb- és pillangóröptetést, kívánságlámpást, csoki-, pezsgő-, sajtszökőkutat egyaránt. A házasságkötés előtt álló párok a kiállításon sok ötlettel, tapasztalattal lehettek gazdagabbak, mely nagyban hozzájárulhatott a nagy napra való felkészüléshez.

A bőséges választék ellenére nagyon nagy az érdeklődés a piacon. Több cégtulajdonosnál már csak a következő évre lehetett időpontokat foglalni különböző helyszínekre, de ugyanez volt a helyzet az esküvőszervező irodáknál, fodrász és ruházat területén is. Elmondásuk alapján évente nő a házasulandók száma Magyarországon, nagyon örülnek, hogy nem hagyják a mai kor ifjai sem e hagyományt a feledésbe merülni, és van igény a házasságkötésre.

Olvasson tovább: