Kereső toggle

Balatonlelle télen-nyáron

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Nagy dolgok készülnek Balatonlellén. A  21. századi balatonlellei kulturális és turisztikai központ létrehozása című projekt során modernizálják a már most is nagy népszerűségnek örvendő szabadtéri színpadot a hozzá tartozó művelődési házzal együtt, korszerűsödik és tovább színesedik az Afrika Múzeum, valamint megújul a közelben található park is.

Az Új Széchenyi Terv keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló, mintegy 470 millió forint összértékű beruházás újabb színfoltokkal gazdagítja a város már most is sokszínű kulturális életét.

Az elkövetkező időszakban lefedésre kerül és vizesblokkal bővül a szabadtéri színpad, amely ez által időjárástól függetlenül alkalmas lesz különböző produkciók, például koncertek és színielőadások befogadására. Műsorrendje, és így a települést felkeresők programja tervezhetőbbé válik. Továbbá a kapcsolódó informatikai fejlesztéseknek köszönhetően a jegyértékesítés is egyszerűsödik. Mindez azért is fontos, mert a létesítményen építése óta nem történt komolyabb átalakítás.

A műemlékké nyilvánított Szalay kúriában található Afrika Múzeum és tárlata szintén felzárkózik a 21. századhoz. A Szalay József földbirtokos által 1838-ban építtetett kastélyban sor kerül a nyílászárók cseréjére, a homlokzat hibáinak kijavítására, illetve a hosszú ideje problémás csapadékvíz-elvezetést is rendezik. Emellett új infokommunikációs technológiákkal interaktívabbá tett kiállítás várja majd látogatóit a beruházás befejezését követően. Ennek keretében audio guide rendszert, érintőképernyős információs pultokat, valamint ingyenes wifit telepítenek a szakemberek.  Az informatikai fejlesztéseket végül mobilalkalmazással és egy teljesen új, a város kulturális tereit csokorba rendező honlappal koronázzák meg.

A felújított park pedig a kulturális programok közti pihenéshez, kikapcsolódáshoz nyújt majd kellemes, mindenki számára használható környezetet, köszönhetően a gazdag növényállománynak és a beépítésre kerülő új burkolatoknak, utcabútoroknak.

Mindezen munkák elvégzéséhez természetesen elengedhetetlen egy profi kivitelező, amelynek kiválasztása jelenleg is zajlik, hogy a projekt elkészültével a város immáron ne csak a nyári, de a téli szezonban is még vonzóbb célpontot kínáljon majd a turistáknak.

Olvasson tovább: