Kereső toggle

Caruel Szépségpatika nyílt a Belvárosban!

A francia gyógyszerészdinasztia újabb lépése az egészségmegőrzés, életmód-tanácsadás és szépségápolás ötvözése terén

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A név kötelez. Mi sem lehet ennek jobb bizonyítéka, mint az a szépségpatika, amelyet a napokban nyitott meg a francia gyógyszerész, Raymond Caruel felesége és lánya, tovább öregbítve ezzel a cég hírnevét.

Caruel úr az első patikáját még a kilencvenes évek elején nyitotta Óbudán: „Az Ön egészsége, a mi hivatásunk!”– szlogennel. A gyógyszertárat együtt álmodta meg magyar feleségével, Szilágyi Margittal, aki 20 éve a cég ügyvezetője, s élete végéig társa és munkatársa volt Raymond Caruelnek. Margit később továbbgondolva és választ adva a kor újabb kihívásainak, bőví- tette szolgáltatásaikat. Ennek egyik mérföldköve lett a Caruel Szépségpatika, amelynek koncepciója úttörőnek számított Magyarországon. És egy újabb kihívásra válaszul a Caruel Szépségpatika idén nyár elején beköl- tözött a Belváros szívébe.

Caruel úr ugyan véletlenül lett patikus, de már 25 évesen elismert szakember volt. A világháború miatt családjával egy Reims melletti falucskába költöztek, hosszú ideig ennek gyógy- szertárában dolgozott. 1992-ben személyesen Francois Miterrandtól vehette át a Nemzeti Érdemrend Lovagi fokozatát a közegészségügy és a lakosság szolgálatában eltöltött 50 éve elismeréseként. Ez a legmagasabb civil kitüntetés Franciaországban.

A családi vállalkozásból közös lányuk, Zsófi is kiveszi a részét. Az újonnan megnyílt szalonban az ő vezetése alatt szépülhetnek a betérő vendégek. Többek között állapotfelméréssel, életmód-tanácsadással, kozmetikai szolgáltatásokkal és egészségmegőrző termékekkel várják az érdeklődőket. A megnyitó alkalmából kényeztető programra hívták az újságírókat, ahol Jaksity Kata az esemény szervező- jeként és háziasszonyaként Farkasházi Réka és Gregor Bernadett színművésznőket is vendégül látta. A két illusztris vendég elárulta a számukra legfontosabb szépségtrükköt: a megelőzést. Egészen fiatalon már tudatosan figyeltek a megfelelő arckrémek használatára.

Farkasházi Réka

„Tíz éve rátaláltam arra a bőrápoló termékcsaládra, amelyet azóta is használok. A fellépéseimhez szükséges sok alapozó miatt eléggé igénybe van véve a bőröm, ezért is fontos nekem, hogy utána a megfelelő krémmel regenerálódhasson. Ezért elég gyakran járok kozmetikushoz, hogy ott teljes kezelést kaphassak.”

Gregor Bernadett

„Én különösen az utóbbi időben, amióta ez lehetővé vált, csak a natúr kozmetikumokat keresem. Sajnos korábban sokszor előfordult, hogy egy-egy krémtől viszketni kezdett és kipirosodott a bőröm. Ekkor jöttem rá, hogy nagyon fontos, hogy jól válasszuk meg a bőrünknek megfelelő terméket. Ha pedig egy kis házi bőrregenerálásra vágyom, akkor egyszerűen jó vastagon bekenem az arcom az egyik kedvenc krémemmel, és hagyom, hogy beszívja.”
A Caruel Szépségpatikában a Belvárosban, az V. kerület Párizsi u. 1. szám alatt mindenkit szeretettel várnak, aki szeretné, hogy valóra váljon: „Szép testben, szép lélek!”

Olvasson tovább: