hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Maccabi egy életforma
– interjú Jusztin Ádámmal, a Maccabi VAC elnökével

2013. 07. 04.
Mekkora létszámú lesz az idei magyar csapat?

– Magyarország méretéhez képest igen nagy létszámú, 80 fős delegáció képviseli hazánkat. Számos sportágban indítunk csapatokat és egyéni versenyzőket, mint például női és férfi vízilabda, kardvívás, lovaglás, triatlon, tenisz, birkózás, golf, úszás és még sok más sportágban.

A Maccabiah miben különbözik a hagyományos olimpiáktól?

– A legfontosabb, hogy ez egy közösségi sportesemény és mindig Izraelben rendezik meg. Alapvető különbség még, hogy több sportoló számára teszi lehetővé a versenyzést, mivel három korcsoport-kategóriában versenyeznek a sportolók: Junior, Open és Masters kategóriában. Fontos azt is tudni, hogy a verseny idején rendezik a para­­-s­port­számokat. A versenyzők nem egy központi olimpiai faluban vannak. A vizes sportok néhány számát például Eilaton és a Kinneret-tó partján tartják, de vannak helyszínek számos más városban is.  

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!