Kereső toggle

A kávé főjön, ne a fejünk!

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A kávé legtöbbünk életének alapvető része. Fontos pillanatok és feltöltődést szolgáló percek kísérője, akár egyedül, akár társaságban fogyasztjuk. Szeretjük reggel vagy ebéd után, szeretjük otthon vagy kávézóban, és szeretjük édesen vagy feketén... csak egy dolog fárasztó vele kapcsolatban: az elkészítés. Szerencsére manapság már egyre könnyebb a dolgunk.

Mindenkinek megvan a bevált receptje és módszere a kávé elkészítésére és elfogyasztására egyaránt. Magyarországon a kávéfogyasztók többsége erősen vagy nagyon erősen szereti, kétharmaduk a pörkölt kávét részesíti előnyben az instanthoz képest, és a legnépszerűbb kávéfőző bizony a jó öreg kotyogó.

Pedig létezik már ennél jóval egyszerűbb megoldás is a tökéletes, jó minőségű kávé elkészítésére. A kapszulás kávéfőzők, például a Tchibo Cafissimo Classic és Tchibo Cafissimo Duo készülékek véget vethetnek a kotyogós kávéfőzéssel járó macerának. Egy ilyen modern és trendi masina tulajdonosa örökre búcsút mondhat az olyan kellemetlenségeknek, mint a zacc kikaparása, a hajnali ügyetlenségben szétszóródott kávé feltakarítása, vagy a reggeli tornának is beillő erőlködés a megszorult kávéfőző szétcsavarásával. Egy kapszulás kávégéppel elképesztően kényelmesen, egyetlen gombnyomásra készül az ébresztőként funkcionáló reggeli eszpresszó vagy a délutáni feltöltődésre kiválóan alkalmas caffè crema. Ráadásul egy ilyen készülék olyan cremát, azaz kávéhabot készít a kávé tetejére, amilyet a kotyogóst használók sosem élvezhetnek otthonukban.

A Tchibo Cafissimo Classic kapszulás kávéfőző többnyomásos rendszerével eszpresszó, filteres kávé vagy caffè crema is könnyedén lefőzhető. Ráadásul a vízmennyiség is programozható, így mi választhatjuk ki, milyen erősségű itallal frissítjük fel magunkat. Sőt, akár krémes tejhabot is készíthetünk illatozó feketénk tetejére. Egy igazi kávészakértő valószínűleg a 9 bar nyomást választja a legtöbbször a Tchibo Cafissimo Classic kávékészüléken. A szakemberek szerint ugyanis 9 bar nyomásra van szükség a tökéletes eszpresszó lefőzéséhez, a megfelelő állagú cremával a tetején. Ezt már csak azért sem árt tudni, mert a kitűnő eszpresszó az alapja számos csodálatos kávékölteménynek (lásd keretes írásunkat).

Ha attól tartunk, hogy aprócska konyhánkban már egy zsebkendőnyi szabad hely sincs egy kávéfőző számára, akkor alaposan vegyük szemügyre a Tchibo Cafissimo DUO készüléket, mely a világ legkisebb kapszulás kávéfőzője. Ennek a parányi kávégépnek biztosan megtaláljuk a helyét a pulton, a hat trendi szín közül pedig biztosan megleljük a szívünknek legkedvesebb darabot, amelyik passzol a konyha többi kiegészítőjéhez is.

A Tchibo kávégépekhez széles választékban kaphatók már a www.tchibo.hu webáruházban is az aromazárt kapszulák, amelyek mind egy-egy csésze kávéhoz való, pontosan kimért és finomra őrölt kávét tartalmaznak. A kiváló minőségű pörkölt kávé tökéletesen megőrzi minőségét a légmentesen zárt tárolásnak köszönhetően, így minden nap élvezhetjük a friss kávét. A Tchibo kapszuláiban található kávé ráadásul 100 százalékban fenntartható kávé, mely azt jelenti, hogy Rainforest Alliance vagy UTZ minősítéssel rendelkeznek, tehát a kávé kortyolása közben nyugodtak lehetünk, hogy ez a kávé olyan ültetvényekről származik, ahol betartják az ökológiai és társadalmi szten-derdeket. A kávékapszulák állandó kínálatát tarkítják a limitált kiadások, melyek egy konkrét különleges termőterület ízvilágát jelenítik meg, mint például a Grand Classé Honduras El Maya eszpresszó.

Így aztán bármikor, pillanatok alatt elkápráztathatjuk vendégeinket a legcsodásabb kávékölteményekkel. A kávéfőzés miatt pedig nem maradunk ki az izgalmas beszélgetésekből, hiszen egy tökéletes eszpresszóért csak néhány gombnyomásnyi időre kell kiszaladnunk a konyhába.

Kávékalauz

Cappuccino: 150 milliliteres csészében felszolgált, forró, habosított tejjel megkoronázott eszpresszó.

Latte Macchiatto: 120 milliliternyi habosított tejhez óvatosan hozzáöntött eszpresszó, amely külön réteget képez, elválasztva a tejet és a tejhabot.

Espresso Macchiatto: 50-60 milliliternyi, tejhabbal díszített eszpresszó, többnyire pohárban felszolgálva.

Ristretto: „Rövid", mindössze 10-15 milliliternyi eszpresszó, amely erősebb az átlagosnál, mivel ugyanannyi kávéból, ám kevesebb víz hozzáadásával készül.

Olvasson tovább: