hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Homeopátia és spiritualitás

2012. 03. 14.
A homeopátia mintegy kétszáz éves múltra visszatekintő módszer, és azóta a legalaposabb kutatásokat felmutatva sem sikerült „kiirtani". De bizonyítani sem. Lelkes hívei hatásosságáról beszélnek, a szkeptikusok viszont a lehetséges hatást kizárólag a placebo­effektusnak tulajdonítják. Meghagyva a további vita lehetőségét, most koncentráljunk kizárólag a homeopátia spirituális hátterére.

A homeopátia alapelveit Samuel Hahnemann fektette le. Ezek közül az első, hogy ha egy adott anyag egy egészséges emberen bizonyos tüneteket idéz elő, akkor egy beteg emberen ugyanazokat a tüneteket gyógyítani fogja. Ez a módszer nevének jelentése is: 'hasonló szenvedés'. A második alaptétel szerint minél hígabb a szer, annál hatékonyabb.

A homeopátiás oldat úgy készül, hogy egy rész „hatóanyaghoz" kilencvenkilenc rész vizet vagy alkoholt adagolnak, és ezt a műveletet többször elvégzik, akár harmincszor is, így a végső homeopátiás oldatban nincsen benne az eredeti anyag egyetlen molekulája sem. A harmadik kulcslépés pedig a potenciálás, vagyis Hahnemann azt állította, hogy minden hígítási lépés között alaposan össze kell rázni a keveréket, mert a rázás felszabadítja a gyógyító anyag „spirituális energiáját".

Vitális energia és alkatok

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!