Kereső toggle

Shoppingolj, és kávézz!

Tchibo, több mint kávé

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Létezik olyan üzlet, ahol a vásárlás nem fárasztó vállalkozás még a férfiaknak sem? Van olyan hely, ahol az ember egyszerre talál hasznos, a mindennapi életvezetéshez szükséges, mindig új, jó minőségű termékeket optimális áron, miközben még emellett egy jót kávézhat és sütizhet is? A Tchibo új üzleteiben bárki meggyőződhet arról, hogy a kávézás szakértőjeként ismert Tchibo nemcsak a kávéhoz ért, de otthonosan mozog a sídzsekik, gyerekjátékok, és még az ékszerek világában is.

Történet

A Max Herz és Karl Tchilling-Hiryan által alapított Tchibo cég már 1955-ben megnyitotta első, kávébárral egybeépített üzletét. A Tchibo név az alapító Tchilling nevéből és a német Bohne (kávébab) szóból kialakított mozaikszó. A cég pontosan 60 éve, 1949-ben kávécsomagküldő szolgálatként kezdte meg tevékenységét Németországban, mára Európa egyik kiemelkedő kiskereskedelmi üzlethálózatát tudhatja magáénak.
Az üzletek a hagyományos kávékínálat és a kimért kávék mellett 1973-tól kínálnak kiváló minőségű „non food” termékeket is. A Tchibo ezáltal egyedülálló modellt valósít meg: igazi kávézói környezetben ötvözi a minőségi szemes és őrölt kávé kínálatot a rendszeresen megújuló „nem élelmiszer” termékek széles választékával. Napjainkban Németországban a Tchibo üzletek száma hozzávetőlegesen 900. A kelet-közép-európai régióban Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában működnek üzletek. Magyarországon 2007-ben nyílt az első üzlet az Aréna Plázában, ezt követte a MOM parki majd a pécsi Árkád bevásárlóközpontbeli.

Miért egyedi a Tchibo üzlet?
Mert 3 az 1-ben, azaz három
jól elkülöníthető
kínálatot nyújt!

Mindig valami új és izgalmas

A Tchibo üzlet barátságos, modern környezetben, rendszeresen megújuló termékkínálattal várja vásárlóit a konyhai eszközöktől és a lakberendezési tárgyaktól kezdve, a fiatalos divatcikkeken át a sport- és szabadidős termékekig. Hetente szerdánként egy adott téma köré csoportosítva jelenik meg az új kínálat a polcokon, melyről előzetesen a www.tchibo.hu oldalon tájékozódhatnak a vásárlók vagy az üzletekben előre kihelyezett katalógusból. A Tchibo terméktervezői ügyelnek rá, hogy egy adott témán belül mindig legyen valami meglepetés, egy-egy leleményes termék, például a karácsonyi kínálatban elegáns székszoknya, amivel „átöltöztethetjük” az étkezőt, vagy egy sárgaréz bevonatú gyertyakoppantó.

Különleges kimért szemes

A Tchibo hagyományosan ismert kiváló minőségű szemes, illetve őrölt kávéfajtáiról. A kávéínyencek örömére a Tchibo Exclusive Origins kávéfajták, a különböző termőterületeknek köszönhetően, ízük és aromájuk alapján markánsan megkülönböztethetők egymástól. Ugyanúgy, ahogy a bor minőségét meghatározza a termőterület, a kávé esetében is a minőség záloga, hogy milyen termőterületről származik a kávé. A Tchibo kizárólag Afrika, Latin- és Dél-Amerika, valamint Ázsia kiváló termőterületeiről vásárol kávét. Onnan, ahol a hőmérsékleti értékek kielégítők, megfelelő a napsütés, de emellett elegendő eső is esik, ahol a talaj laza és tápanyagokban gazdag. Vagyis onnan, ahol a kávébabnak a legoptimálisabb a fejlődése, ami garantálja a kiváló minőséget.

Kávébár

A kávébárban mindenki meggyőződhet a Tchibo kávés szakértelméről. A Tchibo tapasztalata szerint a magyarok ízléséhez az olaszos kávék állnak a legközelebb, ezért vezették be a kávébárban a Tchibo „Espresso Sizilianer Art” kávét.
A klasszikus, intenzív eszpresszó kávékeverék jellegzetes szicíliai karakter: erős, textúrája testes, enyhén fűszeres aromával. A kávé nemes arabika és robuszta kávéfajták keveréke. A keverék már kiskereskedelmi forgalomban is kapható.
A Tchibo kávék egyedülálló aromájukat a Tchibo különleges pörkölési eljárásának köszönhetik:
a különböző régiók kávészemeit (például Kenya, Brazília) külön pörkölik, és csak később keverik össze. A kávébárban a klasszikus kávéválasztékon túl szezonálisan változó kávékülönlegességeket is és finom sütiket is kínálnak.

Olvasson tovább: