hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szike és szabadrúgás
Az orvos, aki egyben asszisztens is

2005. 12. 13.
Ha a mai világban valaki merőben eltérő területeken egyformán sikeres tud lenni, sőt képes fejlődni, ráadásul mindezt egy családdal a háta mögött teszi – az pestiesen szólva nem akárki. Dr. Hegyi Péter csak harminchárom esztendős, mégis évek óta elismert kutatóorvos és nemzetközi partjelző. 

– Utoljára két évvel ezelőtt találkoztunk. Akkor az itthoni mérkőzések mellett FIFA-kerettagként asszisztenskedett külföldön. Közben hasnyálmirigy-betegségekkel kapcsolatos kutatásokat végzett Szegeden és Angliában egyszerre. Most mi újság? Gondolom, nem unatkozik, hiszen elég nehezen sikerült összehoznunk a találkozót.

– Az elmúlt pár hét valóban mozgalmas volt. Konferencia Kaposváron, Siklóson, mérkőzés Diósgyőrben és Csehországban, előtte pedig Chicago, az Amerikai Hasnyálmirigy Társaság éves kongresszusa. Ez utóbbin sikerült új kapcsolatokat kiépíteni Los Angeles-i és bostoni professzorokkal, így várhatóan újabb projektekbe tudunk bekapcsolódni. Jelenleg Szegeden négy-öt projekt fut, összesen hét egyetemmel tartjuk a kapcsolatot. 

– Úgy tudom, egy nagyszabású nemzetközi orvoskonferencia magyarországi megszervezése is Önre hárult.

– Igen. Személyemben több mint húsz év után lett újra magyar elnöke az Európai Hasnyálmirigy Társaságnak. Az én feladatom megszervezni a 2009-es éves kongresszust, hétszáz ember részére. Szeretném ezt Szegedre hozni. Jelenleg az előkészületekkel vagyok elfoglalva, a szponzorszerzéssel, a leendő témák, előadók kiválasztásával.

– Angliára jut-e még idő mindemellett? 

– Természetesen. Igaz, most nem úgy lesz, mint a korábbi években, amikor is évente négy hónapot töltöttem kint családostul, hogy ösztöndíj, illetve pályázatok segítségével ott is végezhessem a kutatóorvosi munkám. Most kevesebb támogatást nyertünk, ezért csak egy két-három hetes utazás várható, így az angol bajnokságból egy kicsit kimaradok.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!