hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Érezze az előnyöket

2005. 11. 08.
A dohányzás abbahagyása szinte azonnal érezteti jótékony hatását – derül ki a Magyar Dohányzásellenes Koalíció által ismertetett kutatásokból. Nyomja el az utolsó csikket, és …

20 perc múlva a vérnyomás és a pulzusszám visszatér a normális szintre. 

8 óra múlva a vér oxigénszintje újra normális lesz. 

24 óra múlva a szénmonoxid kiürül a szervezetből, a tüdő elkezdi eltakarítani a nyálkát és más visszamaradó égési termékeket. 

48 óra múlva a szervezetben nincs már nikotin, ismét jobban érezni az ízeket és az illatokat. 

72 óra múlva már könnyebben lehet lélegezni, a hörgők megnyugszanak, és a személy energikusabb lesz.

2–12 hét múlva az egész testben gyorsul a vérkeringés, így a séta vagy a futás is
könnyebben megy majd. 

3–9 hónap múlva a tüdő 10 százalékkal nagyobb hatékonysággal dolgozik, megszűnnek a köhögési rohamok, a zihálás és az egyéb légzési problémák. 

1 év múlva 25 százalékkal csökken a szívroham lehetősége. 

10 év múlva a tüdőrák kockázata 50 százalékkal kisebb, mint egy dohányzó esetében, a szívroham lehetősége ugyanannyi, mint egy soha nem dohányzó esetében. 

Ráadásul napi 500 forinttal, évente 182 ezerrel, tíz év alatt egymillió 182 ezerrel marad több a zsebben. (És a feleslegessé vált gyufa, öngyújtó és tüdőátültetés költségeit még nem is számoltuk.)

(szlazsa)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!