hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Karácsony pálmafák alatt

2004. 12. 26.
A magyarok télen is inkább melegebb éghajlatra mennek, különösen a karácsonyi és a szilveszteri szezonban. Akik csak a prospektusokból nézhetik a luxusutakat, azok belföldi wellness szállóban töltenek egy hosszú hétvégét, de az is gyakori, hogy a családtagok névre szóló utazási csekket találnak a fa alatt, és már pakolhatják is a bőröndöt. Az utazási irodák ajánlatai is azt bizonyítják, hogy a magyarok nagy része nem a sípályákon erősít, hanem a mediterránumban gyűjti a napsugarakat, elraktározva azt a tél idejére.



Idilli nyaralás télen 

A karácsonyi bevásárlási láz jót tesz az utazási utalványok forgalmának is. A tétova ajándékvásárlók ezzel biztos befutók lehetnek. Általában 50-100 ezer forintot áldoznak szeretteikre, de vannak olyan szerencsések, akik néhány nap múlva már a Karib-tengeren hajókázhatnak. A Chemol Travel ezt kihasználva egy meglepően jó ajánlattal kedvez a még tanácstalan vásárlóknak: "Ajándékozzon európai hétvégét szeretteinek!" – amely Amszterdamtól Krakkón át Isztambulig repülővel, szállodában reggelivel 44 ezer forintba kerül. Az utazási iroda egy szép ajándékutalványt is készített, hogy kézzel fogható legyen a többnyire útikönyvekbe rejtett meglepetés. Az utazási iroda marketingigazgatója, Földi Katalin lapunknak elmondta, hogy idén már nemcsak szilveszterre utaznak el az emberek, hanem kibővítik az utazás idejét, s lemondanak a fehér karácsonyról a kék óceánért cserébe. Jelenleg korlátozott számban vannak helyeik Portugáliába 159 ezer forintért 5 nap, vagy 3 nap Palermóba 59 ezer forintért, ahol az év utolsó napján is 20 fokos melegben koccinthatnak egy boldogabb új évre. A dollár gyengülésével a luxus-utak árai is mérsékeltebbek lettek, de a szakemberek szerint ez nem hoz jelentős keresletnövekedést, mivel az egzotikus utak piaca egy viszonylag szűk, ám stabil rétegre korlátozódik. Tartja az árát a kubai körút, ami 339 ezer forint akciósan, de ha csak a tengerparton időzünk, 100 ezerrel kevesebb. A top tízes listát Thaiföld, a Seychelle- és Maldív-szigetek, valamint Kuba és Mexikó vezeti, ezen országokba már októberben sem nagyon lehetett helyet foglalni. Az IBUSZ ajánlatai között is Thaiföld és Kuba vezették a slágerlistát, de ezekre a desztinációkra már csak januárban lehet elutazni, mert az ünnepek idejére már régen beteltek a helyek, ahogyan a hagyományosnak mondható, hangulatos máltai szilveszterre is. Belföldi utaknál nagyobb szerencsével járhatunk, kivéve a Mátrát, mert az IBUSZ tájékoztatása szerint ide már egy évvel korábban elkezdődik a lekötés. A belföldi ajánlatok elsősorban a gyógyvízközpontokba és kastélyszállókba invitálják az utazni vágyókat, a legtöbb ajánlat Hajdúszoboszlóra, Sopronba, Bükfürdőre, Egerbe és Galyatetőre szól. Néhány példa ezek közül: 3 éjszaka reggelivel Hajdúszoboszlón négycsillagos hotelben, all inclusive ellátással, szilveszteri vacsorával 70 ezer forint személyenként, de szerényebb kivitelben ugyanitt már 42 ezer forinttól kapható szállás reggelivel 3 napra. A gyakorlott internetezők sokat nyerhetnek, mert egyénileg is megszervezhetik szilveszterüket bárhol Európában az utazási irodák ajánlatainál jóval olcsóbban, mindössze néhány euróért alhatnak egy kevésbé nívós szálláson. A
www.hostels.com oldalon a világ összes országában működő diákszállás-gyűjteményt megtekinthetik az érdeklődők. Ezen az oldalon olyan csemegékre lehet bukkanni, mint Pozsony, Pula vagy Dubrovnik, ami autóval is könnyen elérhető, és csak 12 -16 euró éjszakánként fürdőszobával. A bátrak elutazhatnak az egyre népszerűbb és újjászületőben lévő Fekete-tengerhez Bulgáriába, ahol 12 euróért egy nagy adag vendégszeretet is adnak a szállás mellé.

Utasbiztosítás mobilon

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!