Kereső toggle

Állatkerti újdonságok

Kazuárok és kenguruk földjén

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A tengeri akvárium januári, valamint a Vízparti Élet Háza márciusi átadását követően néhány napja a felújított Kis tó és környezete is várja a felfedező kedv? látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Pingvinek a felújított Kis tóban a Fővárosi Állat- és Növénykertben 

Fotó: Honéczy Barnabás, MTI

A Kis tó környezetének rendezési munkái során többek között megnagyobbították a keselyűröpdét, amelynek területe 800 négyzetméterre növekedett, helyet adva itt a koronás darvaknak és a bukázó sasnak. Új külső, illetve belső férőhelyet, úgynevezett "Ausztrál kifutót" alakítottak ki a sisakos kazuároknak és a parma kenguruknak. Kényelmes és átteleltetésre is alkalmas, 80 négyzetméteres mesterséges tavacskát létesítettek a mocsári teknősöknek. A helyszínek bejárási útvonalának kezdőpontja a Kis szikla bejárata, ahonnan egészen a Kós Madárházig vékony kerítéssel határolt gyalogút vezet. Ezen végighaladva a sokszín? állatvilágot testközelből figyelhetik meg a látogatók. 

A Kis tó és környezete korszerűsítési munkálatai fél évet vettek igénybe, a felújítás összköltsége mintegy 150 millió forint volt.

Olvasson tovább: