Kereső toggle

Lakástrend-kiállítás 2004

Tömegeket vonz a minőség

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Vasárnap délután, a Lakástrend cím? kiállítás utolsó napján a szemben lévő Monet-kiállításhoz hasonló hosszú sort kellett végigállniuk azoknak, akik a M?csarnokban hetedszer megrendezett bemutatóra voltak kíváncsiak. 

A tárlat a bútorok mellett egyéb formatervezett tárgyakat – autókat, mobiltelefonokat – is bemutatott, amelyek mindennapjainkhoz tartoznak. A bejárat mellett kétoldalt elhelyezett világoskék és piros "Mini" a sorban állás közben el is gondolkoztat: a 20. század végének letisztult egyszerűsége, "minimal art"-ja után valami pezsdítően színes, meghökkentően humoros irányt vesz a 21. század első évtizedének formatervezői divatirányzata?

A kiállításon kalauzoló szakemberek szerint, bár nem idei újdonság, de egyre markánsabb vonást ölt az úgynevezett retro, amely a hatvanas évek világához való viszszatérést jelenti. A hippikorszak a maga polgárpukkasztó színkombinációival, mosolyra fakasztó formáival a 21. század elején újjáéledni látszik. 

A szingliket célozza meg a Motorola egyik újdonsága, amely a Flirt nevet viseli.

A textíliákon, egyter? kislakásokba tervezett, kinyitható ágyakon megjelenő retro nemzetközi képviselőjeként az Innovation mutatta be 2004-es kollekcióját Express Yourself címmel.

A retro mellett azért még tartja magát a minimalizmus is. A Febal olasz konyhák standjánál a szakmai útmutató során feltárul a látszólagos egyszerűség mögött a részletekben meghúzódó csúcsminőség. A konyhabútor teljes szélességében a falra szerelt – kifogástalan takarást biztosítva. Emellett természetesen a vasalódeszkától a speciális konyhaeszközökig minden előhúzható a fiókokból, amelyek kívül-belül tömörfából vagy éppen alumíniumból készültek – egyszóval minden az, aminek látszik. (A bemutatott összeállítás ára mintegy 4,5 millió forint volt, de a kiállított darab a feléért is elvihető – tudtuk meg az eladótól.)

Olvasson tovább: