Kereső toggle

Ízfokozó

Falafel

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása



Legyen gyors, finom, tápláló és egészséges! A megoldás nem a sült kacsacomb hagymás tört burgonyával és pezsgős káposztával – mondjuk az sem rossz. De a télbe varázsolható keleti ízeknek is lehetőséget kell biztosítani – ráadásul az előbb felsorolt kritériumoknak is jobban megfelelnek. 20 dkg csicseriborsót 12 órára beáztatva, egy szelet vízben áztatott kenyérrel együtt egy turmixban durván összedarálunk – hozzáadva pár gerezd fokhagymát, ízlés szerint –, egy kisebb hagymát, egy csokor friss petrezselymet vagy korianderlevelet, kevés őrölt fehérborsot, köményt, koriandermagot, sót, két evőkanál bulgurt vagy lisztet és egy teáskanálnyi sütőport. Ezt az egészet jól össze kell keverni – ne pép legyen, hanem darabos! Majd, ha ez sikerült, nedves kézzel kis gombócokat formálva, forró olajban kisütve kész is a Közel-Kelet egyik legkedveltebb, gyors és egészséges étele. Köretnek salátalevelekre helyezett, csíkokra reszelt sárgarépa, lila- és fehérkáposzta, paradicsom, uborka, olívabogyó reszelt fetával a tetején, valamint savanyú káposzta, csalamádé és egyéb savanyított zöldségek. Aki szereti, az egész mellé készíthet fokhagymás joghurtot. Bonyolult? Annak látszik, pedig könyny? fogás! (mlg)

Olvasson tovább: