Kereső toggle

Könyvsikerek

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Sas József: Sasazértis… írásba adom

Sas József és különösen színháza, a Mikroszkóp Színpad stílusa véglegesen megosztja a nézőket. Egyesek kedvelik, mások pedig ki nem állhatják. Egy tény: sok-sok éve Sas József igazgatja ezt a picinyke színházat, melynek előadásai szinte mindig telt ház előtt mennek. A Sasazértis őszintén, rengeteg anekdotával mutatja be a mások által bohócnak mondott színidirektor életét, beavat az előadás elkészülésének izzadós, legkevésbé sem vidám folyamatába. Teszi ezt sok humorral – nem utolsósorban köszönhető ez a könyv második részében segítkező Szegő Tibornak – és egy kicsit korrajz is az elmúlt évtizedekről, feledésbe merült vagy mások által arra ítélt személyekről. 

Emellett a Sasazértis (csakazértis?) egy kicsit védőirat amellett a csasztuskás-éneklős, közéleti eseményekre épülő, áthallós-megszemélyesítős kabaré mellett, amely kétségkívül néha korszerűtlennek hat, de Sas József vélhetőleg addig műveli ezt, ameddig közönsége vevő erre. Ter Nova Kiadó, 2001.


Robert B. Cialdini: A befolyásolás lélektana

Robert Cialdini, az Arizona State University professzora a szociális kommunikáció, a befolyásolás pszichológiájának vezető szakembere ma a világon. A kötet a meggyőzés lélektanának legfontosabb kézikönyve, eddig tizenhárom nyelvre fordították le, az Egyesült Államokban jelenleg készül a 16. kiadása. Az ember sokszor vállal olyan elkötelezettségeket, köt olyan szerződéseket, vagy vásárol olyan árut, amely nem állt szándékában, amelyre nincs szüksége, és amit később megbán. Ez mindaddig a kiszolgáltatottság és bizonytalanság állapotát idézi elő, amíg a befolyásolás kárvallottjai nem ismerik fel az őket befolyásoló erők eredetét és hatásmechanizmusát. A szerző olvasmányos és szakértő módon nyújt segítséget ahhoz, hogyan lehetünk képesek a nem kívánt hatások ellensúlyozására. A hét szabad művészet könyvtára, 2001.


Bibliai társasjátékAz izgalmas társasjátékok és a Szentírás iránt érdeklődők nagy örömére harmadszorra is megjelent a Bibliai társasjáték, melynek első változata 1990-ben látott napvilágot. A doboz a második, pótkérdés-csomagokkal bővített kiadást tartalmazza megújult formában. A kezdő és haladó Biblia-tanulmányozóknak egyaránt ajánlható, egyszerre két – egy új- és egy ószövetségi – játékot tartalmazó társasjáték sikerét mutatja, hogy németországi exportja is nagyon kelendő.

Olvasson tovább: