Kereső toggle

Összefogás a járvány ellen

Mikor lesz vakcina és gyógyszer?

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Meglehet, hogy mire forgalomba kerül a koronavírus elleni védőoltás, a járvány végigszáguld a világon, és magától kialakul a „nyájimmunitás”. Addig azonban tömegessé válhatnak a tüdőgyulladások, így hangsúlyos szerepet kapnak a fertőzés elleni gyógyszerek. De az is lehet, hogy a vírus „elmutálódik”, és a járvány magától lecseng.

Megkezdték az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett első vakcina tesztelését az amerikai Seattle-ben: a negyvenöt egészséges önkéntes bevonásával folytatott kísérlet hat hétig tart. Eközben újabb és újabb hírek érkeznek arról, hogy a már forgalomban lévő vagy kifejlesztés alatt álló vírus elleni gyógyszerek hatékonynak bizonyultak a COVID-19 koronavírus által okozott betegségek enyhítésében. Egy ebola elleni, még tesztelés alatt álló gyógyszert például „méltányossági alapon” adtak be egy koronavírusos amerikai betegnek, akinek az állapota másnapra jelentősen javult.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: