Kereső toggle

Győr: megnyugvás jön?

Meggyőző fölénnyel lett Győr polgármestere Borkai egykori, Fideszen belüli ellenfele

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Megnyugszanak-e Győrben a kedélyek az után, hogy a bukott polgármester, Borkai Zsolt helyére egykori, Fideszen belüli ellenfelét választották polgármesterré? Mit jelent a Fidesz és mit az ellenzék számára a vasárnapi győri eredmény?

Dézsi Csaba András, a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte meg a vasárnapi időközi polgármester-választást. A jelölt a voksok 56,14 százalékát szerezte meg (23 932 szavazatot kapott), a 96 győri szavazókörből  95-ben végzett az első helyen. AZ MSZP–DK–Momentum–Jobbik–LMP jelöltjeként induló Pollreisz Balázs a szavazatok 39,05 százalékát kapta (16 646 voksot), Balla Jenő (Összefogás Győrért) a voksok 2,17 százalékát kapta, 923 szavazatot, a Mi Hazánk színeiben induló Géber József 1,28 százalékot, 546 szavazatot szerzett. A két független jelöltre, Hajnal Jánosra a szavazók 0,76 százaléka adta le voksát (325 szavazat), míg Kirchfeld Máriára a voksok 0,6 százaléka (257 szavazat) jutott.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: