hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egyre nő a magánszektor az egészségügyben
Kezelésre várva

2019. 09. 02.
Amikor egymással párhuzamosan két minisztérium és a jegybank szakértői is reformértékű javaslatokkal állnak elő az egészségügy rendbetétele érdekében, kevés kétségünk maradhat afelől, hogy komoly problémák vannak.

Az Országos Onkológiai Intézetben számos daganatos beteg hajnal óta vár a folyosón a váróterem hét órai nyitására. A kemoterápiás kezelésre érkező betegek egymás között sorszámot osztanak, hogy amikor majd bejutnak, a saját sorszám alapján kérjenek valódi sorszámot.

A Hetek munkatársa többnyire negatív híreket erősítő információkat kapott betegektől, nyugdíjas onkológustól, gyakorló orvostól. Természetesen vannak olyan egészségügyi intézmények is, ahol nem vagy alig kell várakozni, ugyanakkor vannak olyanok is, ahol hajnalban még az épületet sem nyitják ki, így a betegek hóban-fagyban álldogálnak az utcán. (Augusztustól egyébként a Kék golyó utcai onkológiai intézetbe is csak reggel hat órától lehet belépni, aki hamarabb jön, az utcán várhat.) Az egyéni tapasztalatokat hallgatva mindenre és mindennek az ellentétére is akad példa, ezért a daganatos betegek valós helyzetének megértéséhez – megint csak – a nagy számokat érdemes alapul venni.    

Halálozási arány

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!