Kereső toggle

Tisztelet és összhang

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Jószerivel semmi nem úgy történt a Trump–Orbán- csúcstalálkozón, amint azt a hazai balliberális újságírók és politikusok várták.

Már a meghívás ténye is meglepetésként érte ezt a tábort. Amikor április közepén a szlovák miniszterelnök

Washingtonban járt, a 444 elégedetten jegyezte meg, hogy „úgy látszik, szemben Orbán Viktorral, Peter Pellegrininek van miről beszélnie az amerikai elnökkel”. Április 27-én a baloldali Hírklikk portál veterán újságíró szerzője gúnyosan írta cikke címében: „Orbán menne, de Trump nem hívja”.

Amikor négy nappal később a Fehér Ház hivatalosan bejelentette a találkozót, megindult a magyarázkodás: „Orbán megvásárolja Trump figyelmét?” – találgatta a Klubrádió. A hvg.hu milliárdos „gáz- és fegyverüzletet” vélt a találkozó hátterében, és azt találgatta, „Mivel okozhat Trump kellemetlen pillanatokat Orbánnak a jövő héten? Megkéri-e, hogy építse le Magyarország függőségét az orosz energiáról? Rápirít-e a Huawei miatt? Vagy elég lesz sok fegyvert vásárolni?” – írta a balliberális portál.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: