hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az uszítók felelőssége

2018. 06. 07.
A beszéd nem játék, az élet sem az. A dolgoknak a valóságban tétje van, nem játékfilm és nem műsor az életünk. A valóság nem virtuális, bár állítólag van virtuális valóság, de ezt régen egyszerűen csak hazugságnak hívtuk. A parlament alakuló ülése után történt egyik esemény is a valósághoz tartozik. Készült film is erről, felkerült az internetre: ennek ellenére sem hazugság, ami történt. Annak ellenére igaz történet, hogy a web tömve van szemfényvesztéssel. Vannak szemtanúk is bőven. Mindezt azért hangsúlyozom ilyen erősen, mert a média hazugságainak ködfelhője mindenre rá akar telepedni. Most nem a médiavalóságot írom le, hanem az igazit. Mi is történt valójában?

Szenn Péter, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspöke, Huszár Pál, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke  és Gér András, az egyház zsinati tanácsosa csak szoros rendőri őrizetben tudta elhagyni a Parlament épületét az alakuló ülés után.  „Nem vagytok magyarok! Szégyelljétek magatokat! Mocskos hazaárulók! Gyilkosok!” – ordították nekik címezve a kormányellenes tüntetők.  A 76 éves egyetemi tanár, műfordító Huszár Pál utána elmondta: „Amikor hazaindultunk volna, a feldühödött tüntetők megakadályozták, hogy békében távozzunk. A gazembertől a csalóig mindennek lehordtak minket, de mi nem szóltunk vissza senkinek.” Gér András megjegyezte: „Szenn Péter püspök úr bocskait viselt, ez különösen irritált néhány tüntetőt, akik többször is megköpdöstek minket.” Végül Szabó István („Bogárdi”) püspök taxival jött értük, és rendőri biztosítás mellett elhagyhatták a helyszínt.

Számukra valójában ismeretlen embereket támadtak le a tüntetők, tekintet nélkül arra, amit azok ténylegesen tettek az országért, egyházukért, családjukért. Nem érdekelte őket a valóság. Az ok a gyűlöletre mindössze annyi volt, hogy bent ünnepelték a szabad választásokon megválasztott új Országgyűlést. A köpködő, gyilkosozó emberek természetesen felelősek saját tetteikért, de ahogy a Fenyő-ügyben is volt valószínűleg felbujtó, úgy itt is van. Nem is egy, egy egész csapat. A vezető liberális értelmiségről van szó. Azokról, akik nem törődve a realitással, uszítottak és uszítanak Orbán Viktor és kormánya ellen. Nem azokról beszélek, akik figyelembe veszik a valóságot, és úgy fogalmaznak meg kemény kritikát. Azokról, akik saját indulataik szolgálatába állították a szavakat. Akik számára nem léteznek az indulataiknak ellentmondó tények.

Egyetlen példa most elég lesz, van sok egyébként. 2015-ben Parti Nagy Lajos költő beszélt azon a felolvasóesten, amely a Színházak Éjszakáján a menekültkrízissel foglalkozott : „Nehéz például a szégyen. Hogy személyes legyek: a hazámat cégéres gazemberek, irgalmatlan és könyörtelen brigantik vezetik éppen ki Európából egy hibbant és életveszélyes nemzetvezetővel az élükön.” Azért Parti Nagytól idézek, mert több írását is nagyon szeretem, és nem örülök annak, amikor folyékonyan hazudik. Plusz ez a szöveg mint mém is komoly karriert futott be. Könnyen lehet, hogy a tiszteleteseket leköpő tüntetők is olvasták, és el is hitték. Elhitték, és ezért köptek a vélt gazemberek vélt cinkosaira.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!