hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lobbihenger – Értelmiségi akciók az ellenzék összefogásáért

2018. 02. 15.
A választási hajrában egyre több olyan értelmiségi kezdeményezés jön létre, mely a pártok összefogását célozza, mindenek felett. A kérdés az, vajon a választók is ezt akarják?

iután kudarcot vallott az MSZP törekvése arra, hogy közös listát állítson a 2018-as választáson a DK-val és a többi ellenzéki erővel, az elmúlt évek időközi választásainak tapasztalatai alapján előtérbe került a koordinált jelöltállítás forgatókönyve. Ez a forgatókönyv az MSZP és a DK 2013-as megállapodásában került elő első ízben. A politikusok és választók ez irányba állítása érdekében több szervezet is létrejött az elmúlt egy évben. Az értelmiségi, civil csoportosulások céljai – bár vannak személyi átfedések köztük – nem mindenben azonosak, viszont közösen tudni vélik, mit akar a választók többsége: kormányváltást.

Értelmiségi kezdeményezések

A Közös Ország Mozgalom hónapok óta azon munkálkodik, hogy a pártokat a minél szorosabb közös koordináció felé terelje (bár komoly problémáik vannak a saját maguk által szabott határidők megtartásával és eső esetén a rendezvények lebonyolításával). A mozgalom elsődleges célja a választási rendszer megváltoztatása volt – a választások előtt fél évvel –, és miután nem jártak sikerrel, a polgári engedetlenség eszközével kívántak élni, ebből azonban nem lett semmi.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!