hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Karácsony szövetségesei

2018. 03. 01.
Január 25-én adta hírül a Párbeszéd közleménye, hogy a néhány hete még az Együttel, ma már az MSZP-vel választási együttműködésben álló, mérhetetlen támogatottságú minipárt együttműködési megállapodást kötött a Vajnai Attila elnök képviselte Európai Baloldal – Munkáspárt-2006-tal, valamint a Kalmár Szilárd alelnök képviselte Balpárttal.

„Mindenben nem értünk egyet, de abban igen, hogy markánsan baloldali ajánlat nélkül nem lehet leváltani a Fideszt” – fogalmazott a közlemény, amely szerint „százezrek éheznek, élnek utcán vagy fűtetlen kunyhókban, lakásokban, százezrek menekülnek el a nyomor elől külföldre”. A Párbeszéd közleménye hozzáteszi: „a nacionalista, idegenellenes indulatok felkorbácsolása azt a célt szolgálja, hogy az osztály­elnyomást leplezze, kijátszva egymás ellen az elnyomottakat”, de „Karácsony Gergely vállalja: kormányra kerülve képviseli, hogy a lakhatáshoz és a szociális biztonsághoz való jog egyaránt alkotmányos alapjoggá váljon”. Cserébe „az Európai Baloldal és a Balpárt vállalja, hogy támogatja a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét, mellette kampányol, valamint az Európai Parlament Egyesült Baloldal/ Északi Zöldek (GUE/NGL) frakciójának és az európai baloldali pártok vezetőinek politikai támogatását is kéri a szociális demokrácia programjához”.

***

De kikben is látja az MSZP miniszterelnök-jelöltje az Orbán-kormány „markánsan baloldali” alternatíváját? Vajnai Attilában, aki a teljes életművét feltette annak a vörös csillagnak a rehabilitálásáért, amelynek nevében a 20. században tízmilliókat gyilkoltak le Kambodzsától Kelet-Berlinig. De Karácsony Gergely új barátja nemcsak külföldi tömeggyilkosokért rajong,  Kádár Jánosért is, akinek a sírjától 2005-ben például rendőrök vitték el, miután tiltott önkényuralmi jelképpel ellátott koszorút kívánt rá elhelyezni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!