Kereső toggle

Ami embertelen és ami nem

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Abortuszellenesnek lenni nem népszerű sem itthon, sem Európa többi részén. A Hetekben augusztusban megjelent a magyarok különböző társadalmi kérdésekkel kapcsolatos álláspontját felmérő Policy Solutions-kutatás eredményei azt mutatják, hogy honfitársaink több mint háromnegyede (egészen pontosan 78 százaléka) számára elfogadható, hogy „a nem kívánt terhességét egy nő szabadon megszakíthassa”. Az abortuszt liberalizáló májusi írországi népszavazás eredménye azt mutatta: Európa egyik legkonzervatívabb országában is áttört a magzati életet értéktelennek és elpusztíthatónak tartó álláspont. Abortuszpártinak lenni annyira magától értetődő lett, hogy vitának is alig-alig van helye ebben a kérdésben.

Abortuszellenesnek lenni akkor a legnehezebb, amikor az ember azon kapja magát, hogy akaratlanul is Dúró Dórával, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettesével és parlamenti képviselőjével kerül egy platformra az álláspontjával – annak ellenére, hogy sem Dúróval, sem egykori, sem pedig jelenlegi pártjával soha nem értett egyet semmiben (sőt máig úgy gondolja, hogy a Magyar Gárda vonulásának időszakában a Jobbikot be kellett volna tiltani).

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: