Kereső toggle

A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata ismét Erdélyben járt

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A HISZ – amelynek gyökerei egy 1987-es nagyváradi úthoz nyúlnak vissza – kezdettől fogva szívügyének tekinti a határon túli magyarság támogatását.

 

Természetesen a gyülekezet – a Biblia alapelveit követve  már az első párfős magtól kezdve segítette a nehéz sorsú embereket, de ez nagyobb méreteket és szervezett formát öltve valóban a nyolcvanas évek végi romániai úttal indult.

A HISZ, melynek vezetője Kovács Sándor, folyamatosan kapcsolatban áll többek között az erdélyi magyarságban működő szociális szervezetekkel, például a Marosvásárhelyi HIT és Erkölcs Kulturális alapítvánnyal. Ez azért is nagyon fontos, mert nem elég az adományokat összegyűjteni, hanem azokat a megfelelő módon el is kell juttatni a rászorulókhoz.

Hogy mennyire jó az együttműködés és milyen nagy mértékű az erdélyi magyarság felé a HIT Gyülekezete támogatása, jól mutatja, hogy a HISZ Ungváron, Magyarkanizsán és Nagyváradon is tartott Télapó-ünnepséget és ruha-, étel- és játékajándékozást az ott lakó rászoruló gyermekek és szüleik nagy örömére. Ezen támogató program részeként persze nem csak télen érték örömök a határon túli magyar gyermekeket. Nyaranta szegény sorsú kisfiúk és kislányok vehettek részt balatoni nyaralásban a HISZ jóvoltából.

A HISZ november végén is egy karitatív akciót bonyolított le Erdélyben. Erről számolt be Kovács Sándor:

„Mostani utunknak az adta az apropóját, hogy folyamatosan kapcsolatban vagyunk az erdélyi magyarsággal. Segítséget kértek a Gyergyószentmiklósi HIT Gyülekezet vezetőségéből, hogy nagy szükség lenne egy ruha-osztási akcióra, egy szociális börzére. Ennek célja, hogy nagyon olcsón lehetne vásárolni ruhákat és a befolyó összeget pedig a városban és annak környékén élő gyermekeiket egyedül nevelő szülők támogatására fordítanák. Ezt a támogatást karácsonykor osztanák szét. Emellett a Marosvásárhelyi HIT és Erkölcs Kulturális Alapítvány vezetői is hívtak bennünket. Így két fő szállítmányt vittünk több mint 1 millió forint értékben. Az egyikben háztartási gépeket, mosógépeket, gáztűzhelyet és mikrohullámú sütőt juttatunk el Marosvásárhelyre, ahonnan továbbkerültek Székelykeresztúrra és vonzáskörzetébe. A másik szállítmány pedig több száz kilogramm jó minőségű ruhaneműt, cipőt és játékokat tartalmazott, amit pedig Gyergyószentmiklósra vittünk a ruhabörzére.”

A szociális ruhaosztás az immár negyedik alkalommal megrendezett „Ragyogj, nevess, szeress”, elsősorban nők számára megtartott rendezvény keretein belül zajlott. Itt az anyagi segítség mellett a hölgyek előadásokat hallgathattak meg divatról, jellemformálásról, gyermeknevelésről.

A ruhabörzén a ruhák nagy része elkelt és így sokan juthattak jelképes áron minőségi ruhákhoz. Illetve több mint 2000 lei (140000 Ft) gyűlt össze, amelyből tíz család kap alapélelmiszerekből álló csomagot. A megmaradt ruhákból újabb börzét szerveznek és abból január hónapban további családokat tudnak megsegíteni.

A karitatív tevékenység mellett meg kell említeni a táj magával ragadó szépségét. Egy szociális ügy keretében ellátogattunk Homoród völgyébe is, ahol a táj vadregényes, gyönyörű még novemberben is. Mindenkinek tudom javasolni, hogy ha teheti, keresse fel ezeket a helyeket, mert mindenképpen lelkileg feltöltődik, egyben maradandó és kellemes élményeket fog szerezni ezeken a feledhetetlen tájakon.

 

Felajánlás

A HISZ több évtizede juttatja el az adományokat Magyarország határain belül és a határon túl is a rászorulók részére. Ezúton szeretnénk megköszönni minden kedves támogatónak az eddigi rengeteg önzetlen felajánlást és segítséget! Ha Ön is támogatni kívánja ezt a munkát, akkor a honlapunkon is megtalálható alábbi számlaszámon teheti meg felajánlását:
12072507-01431114-00100002

Olvasson tovább: