hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Interjú Mizsér Attilával, a Budapest 2024 sportigazgatójával
„Nem szabad a számokkal ijesztgetni”

2017. 02. 23.
Péntektől szerdáig tartott, amíg eldőlt, hogy Budapest visszalép a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésétől. Az olimpiai pályázatért felelős cég viszont az utolsó pillanatig teljes mellszélességgel kiállt a Budapest 2024 projekt mellett. Mizsér Attilával, a Budapest 2024 sportigazgatójával a visszalépésről szóló döntés előtt beszélgettünk.

Pénteken, amikor kiderült, hogy a Momentum 266 ezer aláírást gyűjtött, elég kaotikus nyilatkozatok hangzottak el a kormánypárti politikusoktól a budapesti olimpiával kapcsolatban. Hétfő este azonban Ön ismét határozottan állást foglalt a játékok megrendezése mellett. Mi történt a hétvégén? Egyeztették az álláspontokat? 

– Nem történt semmi ilyesmi. Korábban is úgy gondoltuk, hogy nem akarjuk összekeverni a negatív kampányt és az olimpia melletti pozitív történeteket, a Momentum által leadott aláírásokkal viszont megváltozott a helyzet.

A magam részéről kész vagyok bárhol kiállni a budapesti rendezés mellett, és örömmel elmondom az olimpia melletti érveimet. Egy olimpiának rengeteg pozitív hozadéka van. Ismernek, sportember vagyok, úgy gondolkodom, hogy mi az, amit megtehetek a sikerért. Akár van népszavazás, akár nincs, az embereknek tudniuk kell, hogy az olimpia nem egy hathetes esemény csupán: haszonélvezői lennének a gyermekeink és az unokáink. Felpörgetné a gazdaságot, a lakásépítést, egészségügyi szempontból is hasznos, és persze óriási élményt jelent.  

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!