hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Pukli: A probléma maga a rendszer
Interjú a politikai pályára készülő Pukli Istvánnal

2016. 11. 03.
Sokszor feltették már a kérdést Pukli Istvánnak, hogy ha ebben az országban civil módon nem lehet szakmai célokat elérni, akkor miért nem szervezi meg magát politikailag a Tanítanék Mozgalom? Most, hogy úgy tűnik, Pukli az oktatásügy kedvéért rászánja magát a politikusi pályára, komoly támadások kereszttüzébe került – különösen, hogy a Tanítanék Mozgalom egykori arca felvállaltan konzervatív értékeket, és nem a baloldal érdekeit kívánja képviselni.

Miért mond le gimnáziumigazgatói posztjáról?

– Nem mondok le, hanem 2017 nyarán lejár a mandátumom, és nem pályázom meg újra. Egyben fel is mondok, tehát távozom az intézményből, mivel semmiképp nem akarom befolyásolni az új vezető munkáját – tapasztalatból tudom, hogy a régi vezető jelenléte milyen nehéz helyzeteket tud teremteni. Az új Klik felállásában kiderült számomra, hogy érdemi változás továbbra sem történik, sőt épp ellenkezőleg. Csak gerincsérüléssel lehetne ezt tovább folytatni, én meg nem adom a nevem ehhez a rendszerhez.

Abban, hogy nem pályázik újra, gondolom, szerepet játszik az iskolaigazgatói jogkörök és autonómia bővítésének elmaradása is. Máshol fog tanítani ezután?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!