hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Pukli szakít a Tanítanékkal

2016. 09. 29.
A kormánynak eddig nem sikerült megosztania a Tanítanék Mozgalmat, de most úgy tűnik, a kvótakampány viharában eljutnak a kenyértörésig. Pukli István bejelentette, hogy kilép a Tanítanék Mozgalomból, mert helyteleníti, hogy a Tanítanék szervezetileg csatlakozik a népszavazás bojkottját propagáló szeptember 30-ai tüntetéshez.

Szerdán Pukli István gimnáziumigazgató, a Tanítanék Mozgalom vezéralakja kilépett a mozgalomból. Pukli a Magyar Nemzetnek jelentette be döntését, egyúttal megismételte a korábban a Magyar Időknek tett kijelenté­-seit is, miszerint elsődleges célja az oktatás rendszerszintű reformja, nem pedig a kormánybuktatás. (Mi lesz a pedagógusmozgalommal? Hetek, 2016. szeptember 16.)

Pukli azt sérelmezte, hogy a Tanítanék Mozgalom csatlakozott a szeptember 30-ára meghirdetett megmozduláshoz a kormány migránspolitikájával szemben. „Ha szervezetként kiállunk egy ilyen átpolitizált, irtózatosan megosztó ügy mellett – és teljesen mindegy, hogy magánemberként mit gondolunk a kérdésről –, akkor rengeteg támogatót veszíthet a mozgalom, és az emberek szép lassan ki fognak hátrálni az oktatás ügye mögül” – jelentette ki Pukli István, aki véleményével egyedül maradt a testületben. Mint mondta, folytatja a harcot, de csak oktatásügyben, már amiatt is, mert a Tanítanék Mozgalom egyetlen eddigi célját sem érte még el.

„Nem a pénteki rendezvényt véleményezem, hanem azt helytelenítem, hogy ebben a Tanítanék Mozgalom szervezetileg részt vegyen, mert a mozgalomnak nem ez a feladata” – mondta el kérdésükre Pukli István. „Nyilván van magánvéleményem a kérdésről, és az is lehet, hogy ez nem különbözik élesen a többiekétől. Ezt nem tudni, mivel nem ismerjük a Tanítanék Mozgalom támogatóinak a véleményét kvótaügyben. Eleve problémásnak tartom, hogy enélkül foglalunk állást – de ha még ismernénk is a véleményeket, szakmai szervezetként akkor sem feladatunk ebben megnyilvánulni. Azt gondolom, hogy az oktatás ügyét nagyon félreviszi, ha alárendeljük egy ilyen, meglehetősen hisztérikus állapotnak. Ez itt és most egyértelmű politikai állásfoglalásnak tekinthető. Ezt nem tudom elfogadni” – szögezte le lapunknak Pukli. A gimnáziumigazgató szerint (aki nyáron nyílt levélben utasította vissza, hogy a Klik felszólítására összeírja a migráns hátterű diákokat) október 2-áig a mozgalomnak bölcsebb lett volna kivárnia.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!