hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Erőszak a valóságshow-ban
Csak az erő nyelvén értett a csatorna

2015. 05. 15.
Miután megkísérelte megerőszakolni, meg is fenyegette és szidalmazta játékostársát az Éden Hotel című valóságshow-ban az egyik férfi szereplő. A jelenet, amelyet minden szerkesztői beavatkozás nélkül felvettek, majd hónapokkal később közzétettek, a nők társadalmi helyzetével foglalkozó Üvegplafon blognak köszönhetően országos felzúdulást keltett. Ám a TV2 a botrány és a mea culpa ellenére a show-t mégis folytatja, nem is akárhogy: az áldozatot társai kiszavazták, míg az erőszakoskodó férfi a műsorban maradt. Lapzártakor a médiatanács eljárást indított az ügyben.

A TV2 április 24-i Éden Hotel című műsorában a Gábor nevű játékos fizikai erőfölényével is visszaélve szexuálisan zaklatta partnernőjét, Nórit. Az egyre durvább jelenet során ostobának is nevezte a lányt, amiért az ellenállt, és megfenyegette, hogy kizáratja a műsorból. Utána a lány sírva számolt be az erőszakról, de panasza csak a műsor előzetesében volt látható, mivel az időközben kitört botránytól megijedt szerkesztők ezt a részt kivették az adásból. Azt viszont leadták, hogy másnap a lány azt mondta a többieknek, hogy semmilyen erőszak nem történt, sőt azt is, hogy az eset után két nappal Nórit a társai kiszavazták a műsorból, részben a bántalmazó javaslatára.

Már a műsor besorolása is botrányos

A Costa Ricán játszódó „taktikai reality” 12 éven felüli besorolása révén délutánonként és este 9-kor futhat a csatorna műsorán, forgatókönyve a szereplők közti párválasztási manőverekre és kiszorítósdira épül, a szereplők közben cseré­lőd­nek is: aki nem talál párt, vagy akit kiszavaznak a többiek, az kikerül a körből. Azé a kétes hírnév és nyeremény, aki a végén partnerével – vagy őt is kitúrva – benn marad a játékban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!