hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vereségre készül a baloldal

2014. 08. 07.
Falus Ferenc Tarlós István baloldali kihívója. Hétfőn. Aztán kedden kiderül, hogy Horváth Csaba is az. Szerdán éppen abban a percben szivárog ki a szocialisták ötpontos, Falus támogatása fejében benyújtott követeléslistája a partnerekhez, amikor a három párt bejelenti, hogy a volt országos tisztifőorvos a közös jelöltjük. Káosz a fővárosi baloldalon.

Hétfőn az Együtt-PM, az MSZP és a DK csaknem négy órán át egyezkedett a fővárosi ellenzéki jelöltekről. A tárgyalás végén Szigetvári Viktor, az Együtt ügyvezető társelnöke azt mondta: mind kerületi, mind fővárosi szinten elégedettek lehetnek a pártok, hiszen sikerült egy megállapodástervezetet elkészíteniük, ami által esély nyílt arra, hogy Tarlós István főpolgármester „mél­tó ellenfelet” kapjon. Szigetvári már ekkor egyértelművé tette, hogy a hétfőn tető alá hozott megállapodástervezetet nem hajlandók módosítani; a szocialisták tehát csak igent vagy nemet mondhatnak rá.

Ugyanekkor Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke közölte, hogy a megállapodás nemcsak a közös főpolgármester-jelölt nevét, de azt is tartalmazza, kit szeretnének az egyes kerületek közös polgármesterjelöltjeinek, sőt benne van az egyes kerületek kompenzációs listájáról szóló megállapodás és az egyéni választókerületek felosztása is. Még aznap este a Magyar Nemzet és a Népszabadság online verzióján kiszivárgott, hogy a közös főpolgármester-jelölt Falus Ferenc lehet. De kedd reggel az ATV-ben Horváth Csaba fővárosi szocialista politikus közölte: változatlanul ő az MSZP főpolgármester-jelöltje, és a hétfőn történteket a DK és az Együtt az MSZP-nek adott ultimátumaként értékelte.

Szigetvári és Molnár szavai azt jelentik: a főpolgármester-jelölt támogatása egyben a kerületi együttműködés feltétele is. Ha nincs Falus, nincsenek közös kerületi polgármester-, sőt képviselőjelöltek sem.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!