hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Bombázás” alatt az Orbán-kormány
Hetes cikkelyes fenyegetés

2014. 08. 21.
Egy neves amerikai emberi jogi szervezet arra kéri az Egyesült Államok kormányát, hogy titkosszolgálati eszközökkel avatkozzon be a magyar közéletbe, illetve kérje fel Angela Merkel német kancellárt, hogy a drámai görög helyzet mellett a szerintük különösen aggasztó magyarral is kiemelten foglalkozzon. Egyébként szinte nincs olyan nap, amikor egy világlapban ne jelenne meg elmarasztaló kritika Magyarországról.

A Human Rights First (HRF) szervezet minap publikálta a „We’re not Nazis, but…” („Nem vagyunk nácik, de…”) című jelentését, amely az európai szélsőjobboldali mozgalmakkal, azon belül leginkább Görögországgal és Magyarországgal foglalkozik. A tanulmány célja, hogy az amerikai adminisztráció nézzen szembe a negatív európai folyamatokkal, mert szerintük az Egyesült Államoknak az az érdeke, hogy az izoláció helyett aktívan szálljon be ezen országok belpolitikájának demokratizálásába, és köte­lez­ze el magát a jogállamot védő politikai formációk támogatására.

A HRF egy, az 1970-es években ügyvédek és jogászprofesszorok által alapított tekintélyes washingtoni és New York-i központú, nonprofit emberi jogi szervezet, amelynek vezetői között olyan személyiségek tevékenykedtek és tevékenykednek, akik az elmúlt négy évtizedben az Egyesült Államokban a polgári és emberi jogok legismertebb szószólóiként váltak közismertté. A jelentés egyik szerzője – a Walker Stone-díjas – Sonni Efron, aki korábban a központi kormányzatban dolgozott, kezdetben, mint Hillary Clinton külügy­miniszter beszédírója, majd vezető politikai tanácsadóként. 

Tíz pont Obama figyelmébe

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!