hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gondoljon a jövőre!
Gyermektaníttatás, életkezdés

2014. 05. 26.
A gyermek felnevelése csodálatos élmény, ugyanakkor tagadhatatlanul anyagi kihívásokkal teli is egyben. Gyermekeink a legnagyobb örömünk, de felnevelésük, taníttatásuk jelentős költségekkel jár. A konzervatív értékeket valló szülők számára is fontos, hogy gyermekeik képzettek, tanultak, világlátottak legyenek, és a társadalom megfelelő helyein, az ország köz­-életében, irányításában, médiában, politikában, közigazgatásban minél nagyobb tömegben legyenek jelen, és véleményformálásukkal, példamutatásukkal a következő generációkat felkészítsék és elindítsák az életben.

A gyerekeknek felépített tőke jelentősége nem csak egyszerűen az, hogy miből tud majd egy jó minőségű egyetemen piacképes tudást szerezni, vagy reménye lehet egyetem után egy saját lakásra.
Fontos, hogy önálló, a gazdasági életben életképes, prosperáló szereplővé váljon, hiszen csak így tud vállalkozást, céget üzemeltetni, dolgozói és rajtuk keresztül családjaik anyagi biztonságáért felelősséget vállalni, közéletben részt venni, családját, környezetét támogatni, jótékonykodni.
Gyermekünk egyetemi tanulmányaira – kortól függően – 5-10 milliót kell majd áldoznunk.
Ha nem adunk a gyerek kezébe piacképes tudást, akkor életünk végéig anyagilag függni fog tőlünk, és képtelen lesz az önálló életre. Erre egyre gyakoribb példa az úgynevezett „Mamahotel”, amikor 30-as éveikben járó nők és férfiak a szüleik nyakán élnek, és ennek gyakran nemcsak kényelmi okai vannak, hanem nagyon sokszor anyagi, mert egész egyszerűen képzettség, tudás hiányában képtelenek felépíteni saját egzisztenciájukat.
El kell döntenie a szülőnek, hogy felkészül ezekre a költségekre, vagy a diákhitel csapdájába akarja taszítani gyermekét. Ha Ön is szeretné, hogy kizárólag gyermeke tehetsége szabjon határt annak, hogy mit érhet el fiatal felnőttként, illetve szeretné anyagilag támogatni az önálló életkezdésben, akkor Pénzügyi Tervezési Programunk az alábbi kérdésekre tud választ adni önnek:  

Milyen célokban szeretné aktívan támogatni gyermekét?
Továbbtanulás, diplomaszerzés
Autó, jogosítvány szerzése
Esküvő
Életkezdés támogatása, saját lakás

Gyermekeknek szánt megtakarítási programok jellemzői:
Megtakarítás biztonsága
Rugalmas futamidő
Szabadon felhasználható
Eseti befizetési lehetőség
Árfolyamvédelmi rendszer
Nincs tartamkötöttség.
Ebben segítséget tudok nyújtani Önnek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!