hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Dajcs-tomi rábeszél

2014. 05. 24.
A békemenet az Európai Unió melletti legnagyobb kiállás volt az elmúlt 14 évben. Deutsch Tamás értelme pedig meghasadt. De a kettő között nincs semmilyen összefüggés. Lentebb majd kiderül.

Mint Deutsch Tamás közléséből megtudtuk, Deutsch Tamás semmilyen kritikán nem sértődik meg. Ami azért is jó hír, mert így nyugodt szívvel leírhatjuk: hétfői EP-választási kampánya azért volt fárasztóan unalmas, mert túlbeszélte. Két-három jelzőt használt ott, ahol elég lenne egy, tobzódott a szinonimákban, az önmagába visszaforduló mondatokban. Nézzünk egy példát: „Bármelyik békemeneten részt vevő magyar polgároknak a létszámát, mennyien voltunk ott, szándékosan nem fogok belemenni, semmilyen természetes számot nem tudok mondani, azt szeretném mondani, hogy ha 1990-től 2014-ig, huszonnégy esztendő összes MSZP által szervezett szabadtéri politikai eseményén, tüntetésén, demonstrációján, választási gyűlésén részt vett összes polgár létszámát összeadjuk, akkor ez a szám, ez elmarad a legkisebb részvétellel megtartott békemenet számától, ez egyszerű tény.” Így néz ki egy betűhíven idézett Deutsch Tamás-i mondat.  

És nem csak előadás közben tolja ebben a stílusban. A beszéd után egy újságíró kérdésére – ő a Fidesz megmondó embere, hiszen fűnek-fának beszól? – ezt felelte: „A magyar közéletben ez a kategória a tényleges szellemi teljesítmény és érdemi mondanivaló nélkül mégis örökké, minden helyzetben, akár még egymásnak ellentmondó véleményeket, ugyanattól a konkrét embertől származó, háromnaponta változó és egymásnak szöges ellentmondó véleményeket megfogalmazó és ex-katedra kijelentéseket tevő közéleti emberekre illő kategória.” Leírva talán vicces. Na de élőben? Másfél órán át?

Úgyhogy ellenpontozzuk kicsit: Fidesz EP-kampány, Budapest, Villányi út, Szent Imre Gimnázium. Díszterem, négyszáz férőhely, százötven érdeklődő. Kétharmad nyugdíjas, házigazda: helyi képviselő, előbeszélő: Simicskó államtitkár. Aki nem kockáztat, inkább papírból idézi Orbán Viktort. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!