hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egzotikus pénzügyi kalandok
Egyre több titok lappang a stróman halála körül

2014. 04. 06.
Aki nem hitte el, hogy a Simon-üggyel tetőzött a baloldali összefogás távirányított kálváriája, meg sem lepődött, amikor a sztori koronatanújának halálhírét bemondta a rádió. Mióta felmerült, hogy a 41 éves vállalkozó pincéje a kormányoldalra vonatkozó titkokat is rejthetett, egyre bonyolultabb összeesküvés-elméletek látnak napvilágot Welsz Tamás váratlan elhunytáról.

Több „jól értesült” forrástól tájékozódva a leglátványosabb konspirációs teória folyamat­ábrája úgy néz ki, hogy egy, a Sólyom Airways kapcsán bebukott titkosszolga a volt szocialista elnökhelyettest áldozta be menekülésül, akinek az ügye kapcsán a figyelem a balra és jobbra is játszó Welszre irányult. A szélhámos hajlandó lett volna borítani, de ez olyan mértékben befolyásolta volna a választási kampány kimenetelét, hogy ezért meg kellett halnia.

Az elméleteknek és a dezinformációs játszmáknak kedvez, hogy gyakorlatilag semmit nem tudni Welsz halálának körülményeiről, leszámítva, hogy az infarktusa előtti napokban többször is kimutatta hajlandóságát a hatóságokkal való együttműködésre. Az ügyészség utasítására a Nemzeti Nyomozóiroda fel is kereste budapesti irodájában, majd érdi otthonába mentek, hogy további dokumentumokat szerezzenek. Innen már az ambulanciára vitték a „rendőri intézkedés közben” állapotromláson átesett férfit, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. 

Abban most már szinte minden médium forrása megegyezik, hogy Welsz bevett valamit, a kérdés csak az, hogy önszántából-e. A hozzánk eljutott értesülések között hallani olyan bogyóról is, amely legfeljebb 48 óra alatt nyomtalanul lebomlik, és „biztos, mint a halál”. A boncolási és toxikológiai eredményekre állítólag még napokat kell várni. Az sem stimmel, hogy ha „énekelni” akart a Magyar Nemzetnek és a hatóságoknak is, plusz minden adathordozót és dokumentumot átadott, akkor miért ne akarta volna élvezni az ezzel járó előnyöket az eljárásban. Barátai szerint egészséges életmódot folytatott, és nem volt szuicid alkat. A vádalku kockázata mindenesetre Welsz felbukkanása óta ráncolta az állítólagos kliensek listáján szereplő politikusok homlokát.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!