Kereső toggle

Az időzavarba került Kósa-ügy

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Laborc beszélt az úgynevezett Kósa-ügyről is. Mint ismeretes, a 2010-es országgyűlési képviselő-választások előtt került fel az internetre az a videofelvétel, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolta meg a debreceni polgármestert. A felvételen szereplő férfi később azt mondta, hogy kényszerítették a szöveg felolvasására, és Portik – aki Laborctól kapta a felkérést – állhatott a lejárató akció mögött. Kósa erre hivatkozva nyilatkozta, hogy maffiabaloldal működik Magyarországon.

„Ez megint annak a politikai propagandának a része, amit tapasztaltam az elmúlt hat évben. 2010. március 31-én a Magyar Nemzet rendőrségi dokumentumokra hivatkozva azt állította, hogy 2007 augusztusában volt az a felvétel, ahol állítólagosan a Nemzetbiztonsági Hivatal két munkatársa arra kényszerítette őt, hogy egy ilyen nyilatkozatot tegyen” – fogalmazott Laborc, aki valótlanságnak minősítette Kósa szavait. Laborc érvelése az, hogy mivel ő 2008-ban találkozott Portikkal, ezért képtelenség, hogy ekkor „rendelte” volna meg a 2007-ben készült lejáratási videót.
Az M1 Híradó arra a következtetésre jutott, hogy lehetséges, hogy mégis 2010-ben készült a lejárató felvétel, amire Laborc azt mondta, az UD Zrt. ügyében volt olyan személy, aki azt állította, hogy őt az NBH tartotta fogva, de kiderült, hogy nem volt igaz.

Olvasson tovább: