hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hatalom esete az alvilággal
Összejöttek

2013. 04. 25.
Ha igazak az értesüléseink, akkor egy pitiáner nagyképűsködés vezetett el odáig, hogy a Fidesz rátalált a Portik-Laborc találkozó hanganyagára, amelyben olyan – a kormánypárt számára – gyöngyszemek találhatóak, miszerint a maffiavezetőnek tartott férfi személyesen vitt pénzt MSZP-s politikusoknak, és abban érdekelt, hogy 2010 után is az MSZP kormányozzon.  Természetesen az is „erős” mondat, mikor Portik azt magyarázza a Gyurcsány-kormány nemzetbiztonsági vezetőjének: „nem hiszem, hogy tudnak olyat kérni, amit ne tennék meg”, vagy éppen: „nekünk az lenne a dolgunk, hogy erősítsük a miniszterelnök urat vagy magában legalább az MSZP-t”.

A beszélgetés leírata szerint Laborcnak volt ötlete a lojalitás mérésére, például: „Jó. Bármi, ami, ami viszonylag gyorsan fogható és körbejárható, az jó. Tehát úgy kellene valamilyen módon kezelni. Ez bármelyik felület, tehát érdekes az, amikor, amikor megpróbálja befolyásolni a döntéshozókat, ez a kábítószerrel,.... bármivel, médiafelülettel, akár kupiba elvinni, stb., stb., tehát ez, ez minden olyan, minden ilyen dolog, ez érdekes, és bárkire...” Portik erre az válaszolta: „Én magamtól is gondolom, hogy csinálhatok ilyet a későbbiekben, mert kuplerájban is érdekelt vagyok. Konkrétan magam is megoldhatom?... készüljön-e felvétel, például?”

Forrásaink szerint a Portik–Laborc találkozót tető alá hozó V. Lajos üzletember kerülhetett összetűzésbe egy kerületi polgármesterrel, aki a „hencegő” férfi után érdeklődött, és ez több áttételen keresztül vezetett el az irattárba porosodó felvételekhez. Az már egyértelmű, hogy a Fidesz politikai ügyet generál a felvételek tartalmából, nyár óta tudatosan felépített kommunikációs stratégia egyengette annak az üzenetnek az útját, miszerint az MSZP még az alvilággal is hajlandó volt üzletelni, hogy lejárassa a Fideszt.   

Szocialista forrásaink kezdetben (ezt korábban meg is írtuk) azzal igyekeztek gyengíteni a sztorit, hogy mivel a dossziéban a Fidesz vezető politikusaira, sőt jelenlegi kormánytagokra vonatkozóan is elhangzanak vélelmes állítások, ezért nincs sok esélye, hogy nyilvánosságra hozzák a találkozó jegyzőkönyvét, hiszen miért lőné lábon magát a Fidesz. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!