hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tárki: bajban van a baloldal

2013. 04. 05.
A TÁRKI pártpreferencia-kutatásának a március 15-i havas hosszú hétvégén gyűjtött adatai szerint a kormánypártok népszerűsége alig változott: a teljes népességen belül kissé csökkent, a pártválasztók körében azonban változatlan.

A választásukban bizonytalanok vagy azt titkolók aránya közben 46 százalékról 51 százalékra nőtt. Ennek az elbizonytalanodásnak leginkább az MSZP a kárvallottja: a teljes népesség körében az elmúlt bő egy évtizedben nem volt ilyen alacsony, 10 százalék alatti a támogatottságuk, míg a pártválasztók körében mért esés (22 százalékról 18 százalékra) utoljára több mint két éve, 2011 januárjában mutatott hasonló értéket. A Fidesz-KDNP a teljes népességen belül a szavazók 24 százalékára számíthat márciusban, a pártválasztók között viszont februárban és márciusban egyaránt 48 százalék volt a támogatottságuk. A Jobbik a teljes népességen belül a februári 9 százalék után márciusban 8 százalékon áll, míg a pártválasztók körében szavazótáboruk 16 százalékon maradt. Az Együtt 2014 Mozgalom a teljes népességen belül az előző havi 5 százalék után ebben a hónapban 6 százaléknyi szavazót vonzott, a pártválasztók körében pedig a februári 9 százalék után márciusban 11 százalékot kapna.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!