hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Pistának jó lesz? - Börni-kommandó vs. listabotrány

2013. 02. 28.
HÖK-ös kapcsolati tőkéje és jó szervezőkészsége áll a mérleg egyik serpenyőjében, személyével kapcsolatos botrányok a másikban: hogy merre billen el a mérleg nyelve, vagyis, hogy a Jobbikban elengedik-e a kezét, még nem dőlt el. Szávay István-portré, háttérrel.

„Pista, repülj rá!”, „Pistának jó lesz”. Az atv.hu által kirobbantott ELTE HÖK-ös listabotrány után szállóigévé vált mondatokról csak sejthető, hogy a hallgatói önkormányzatra immár nyolc éve befolyással bíró Szávay Istvánra utalnak, tudniillik, hogy a szexista megjegyzésekkel illetett egyetemisták némelyike megfelelne az ő ízlésének is. A „Pumpás Pista” becenév viszont bizonyosan Szávayt rejti. Hogy valójában kicsoda a Börni néven is ismert jobbikos képviselő, mi köze a Fidesz-modellhez és hogyan jutott a parlamenti képviselőségig, annak politikusok és ELTE-s diákok megszólaltatásával jártunk utána.

Suhogós nadrágban, fehér zokniban és makkos cipőben lépett be az ELTE falai közé, emlékezett a most 31 éves Szávay Istvánra egykori kollégiumi ismerőse, és nem rejtette véka alá, hogy Börni vidékről indult, és a parlamentig ívelő karrierje némiképp irritálja. 

Pedig Szávay mögött valódi teljesítmény is kimutatható, ezt még olyan politikusok is elismerték lapunknak, akik a Jobbikban sem igazán barátkoztak a Soltvadkertről indult képviselővel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!