hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A tenyeremből eszik a BKV
Pékséget nyitott a kirúgott vicces sofőr

2012. 09. 08.
Nem sokat szomorkodott Bócsa Viktor, miután június végén lejárt szerzdését nem hosszabbította meg a Budapesti Közlekedési Vállalat. A Dohány utcában nyitott pékséget – egy sarokra a BKV székházától.

A vicces buszsofőrként ismert, az utasokat sajátos poénjaival szórakoztató fiatalember tavasszal akkor került bajba, amikor engedély nélkül nyilatkozott az ATV-nek. Akkor maga Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója állt ki mellette, így nem rúgták ki. Formabontó – és egyébként népszerű – buszsofőri tevékenysége azonban ennek ellenére is szúrta felettesei szemét, így különböző – általa többször is cáfolt – szabálytalanságokra hivatkozva nem hosszabbították meg június végén lejárt szerződését.
Bócsa Viktor nem sokáig szomorkodott. Bár korábban azt mondta, számos ajánlatot kapott a szakmán belülről és kívülről (rádiózni, illetve biztosítási ügynöknek is hívták), most pékséget nyitott. A vicces buszsofőr ezúttal is hű maradt a róla kialakult imidzs­hez: a BKV-székháztól egy sarokra, a Dohány utcában nyitotta meg üzletét, ahol helyben sütött pékárukat kínál a vevőknek.
„A buszvezetésben és a pékség vezetésében van egy közös pont: mindkettőnél nagyon fontos az embe­rekkel való kapcsolat. Pár napja nyitottunk, de már most nagyon élvezem, hogy felvidíthatom a hozzánk betérőket, előfordul, hogy alig tudják elhagyni az üzletet” – mondja Viktor. A kuncsaftok között egykori utasok, sőt BKV-munkatársak is akadnak. „Egy kis túlzással azt mondhatom, hogy tenyeremből eszik a BKV” – jegyzi meg nevetve. A volt kollégák természetesen tudják, kihez mennek vásárolni, és ki is fejezik, hogy örülnek annak, hogy Viktornak „sikerült talpra állnia”.
A fiatalember ezzel együtt gyerekkori álmát, a buszvezetést sem adja fel. Mint a Heteknek elárulta, tavasszal Hollandiában várja egy lehetőség, amit éppen rá szabtak: mosolyjárat fantázianévre keresztelt turistabuszokat kellene vezetnie, és közben az utasoknak vicces stílusban megmutatni a nevezetességeket, mégpedig angolul. „A nyelvtudásom nem olyan gördülékeny, de azt mondták, ez nem baj, így még viccesebb leszek. Valószínűleg egy szezon erejéig elfogadom az ajánlatot, de persze a pékség is működni fog tovább” – vetítette előre Bócsa Viktor.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!